Search
Generic filters
Exact matches only

GoPro și Google au lansat camera Odyssey ce permite filmarea la 360°

În luna mai a acestui an, în cadrul Google I/O, compania americană din domeniul IT a lansat platforma open-source Jump ce permite utilizatorilor Google să creeze de videoclipuri de realitate virtuală (360°). Tot atunci, Google a anunțat o colaborare cu compania Go Pro, pentru realizarea unui kit de capturare a imaginilor în format 360 de grade.

Colaborarea s-a concretizat zilele trecute când compania Go Pro a lansat camera Odyssey VR ce permite filmarea la 360 de grade și funcționează pe baza platformei Google Jump. Aceasta va fi disponibilă spre cumpărare de către pasionații de gadget-uri începând din luna noiembrie a acestui an, prețul ei fiind de 15.000 de dolari.

Ce este Odyssey VR?

Concret, Odyssey VR este o cameră specială, care are formă circulară și este compusă din 16 mini-camere de filmat ce permit capturarea imaginilor la 360 de grade. Pe lângă camera de filmare în sine, aceasta conține și un software care procesează înregistrările şi un program pentru redarea clipurilor.

Odată asamblate pe suportul circular, cele 16 camere sunt capabile să surprindă video-uri 2.7K în format 4:3 și să captureze 30 de cadre pe secundă. Kitul Odyssey VR are un diametru de 11.6 inchi (29.46 cm), 2.6 inch (6,6 cm) înălțime și o greutate de 14.5 kilograme. Pe lângă suportul circular și cele 16 camere, kitul vine și cu toate cablurile și accesoriile necesare, o geantă și un card de memorie microSD pentru stocarea conținutului înregistrat.

kitul odyssey vr

Deși noul produs al celor de la GoPro are un preț destul de mare, reprezentanții companiei consideră că acesta își merită toți banii, în condițiile în care doar o singură cameră Hero4 Black costă aproximativ 500 de dolari, astfel încât prețul întregului kit este redus la jumătate. „Odyssey VR este conceput pentru a îndeplinii toate dorințele și rigorile unui produs profesionist” au transmis reprezentanții companiei GoPro.

În afară de componenta hardware a kitului, Google Jump include și un program de capturare și „asamblare” a imaginilor capturate de cele 16 mini-camere într-un videoclip 3D, care va fi apoi urcat pe platforma Youtube și va putea fi vizualizat în format 3D prin intermediul programului Cardboard sau în format normal (2D) prin intermediul programului de desktop și al aplicației mobile a YouTube.

Puteți vedea camera Odyssey VR în acțiune, în clipul de mai jos.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AR9_SZtJ_KU]

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *