logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Inventatorul de origine română care a depășit un nou record mondial

Inventatorii români au fost cei care de-a lungul istoriei ne-au făcut mândrii de poporul român și au dus mai departe numele nostru, de unul cu oameni isteți și inovativi. Incepând cu inventatorul avionului, Traian Vuia, continuând cu inventatorul insulinei, Nicolae Paulescu sau inventatorul stiloului, Petrache Poenaru și până în zilele noastre Radu Silaghi Dumitrescu, inventatorul sângelui artificial, România a avut parte de invenții importante care i-au purtat numele.

De această dată un inventator canadian de origine română, Cătălin Alexandru Duru, a reușit cea mai lungă deplasare continuă cu ajutorul unui dispozitiv ‘hoverboard’, placă autopropulsată, deasupra unui lac din Canada, recordul fiind înregistrat de World Guiness Records.

Inventatorul de origine română a reușit să se deplaseze continuu pe o distanță de 275,9 metri, la o înălțime de aproximativ 4,8 metri, deasupra lacului Ouareau, în provincia Quebec, cu ajutorul plăcii autopropulsate realizate de el, scrie Daily Mail.

Potrivit lui Duru, placa poate fi folosită pentru deplasare luându-se în calcul orice tip de suprafață, însă de obicei efectuează testele deasupra întinderilor de apă pentru că poate ajunge la ‘înălțimi înspăimântătoare’ și motoarele ar putea să cedeze la un moment.

‘Am vrut să demonstrez că este posibil un zbor stabil cu ajutorul unei plăci autopropulsate, iar un om poate sta pe ea și să o controleze cu picioarele’, a mai declarat Alexandru Duru.

‘Este cu adevărat o reușită fermecătoare și incredibilă în domeniul ingineriei și transportului’, a declarat un purtător de cuvânt al Guiness World Records.

Citește și despre alte invenții românești.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.