Search
Generic filters
Exact matches only

Îți plac show-urile de stand-up comedy?

Dacă te-ai uitat la Seinfeld știi deja despre ce vorbesc și ești familiar cu tot conceptul de stand-up comedy. Chiar dacă nu ai urmărit sitcom-ul american, cu siguranță ai fost măcar la un show de stand-comedy sau ai urmărit vreun videoclip pe internet.

Pe scurt, stand-up-ul este un show de comedie în care actorul recurge la un monolog sau la o discuție cu audiența prin care spune glume cu ajutorul cărora binedispune publicul. Este o comedie informală, un show unde se prezintă aspecte din viața de zi cu zi pe care le întâlnim cu toții.

Pe scenă, comicul (dacă e bun) reușește să ofere o perspectivă nostimă anumitor situații și să smulgă râsete de la spectatori. Nu spune bancuri cu Bulă sau cu Alinuța, dar datoria lui rămâne aceea de a stârni amuzamentul sălii, lucru pe care cei mai mulți îl duc la îndeplinire cu o ușurință fantastică.

Evident, cei mai cunoscuți comici sunt cei americani, dintre care mulți au depășit statutul de comic și au ajuns chiar să joace în producții televizate. Îl amintim aici pe mai sus numitul Jerry Seinfeld, pe Bill Cosby, Eddie Murphy, Robin Williams etc.

Show-urile de stand-up comedy sunt însă foarte gustate și în România. Dacă te afli încă sub convingerea că glumele americane sunt mai bune decât ale noastre, nu pot decât să-ți recomand să participi la un astfel de spectacol. Poate chiar la două-trei. Cu siguranță vei descoperi comici români care îți vor stârni hohote de râs.

Show-urile de stand-up comedy sunt numeroase și des întâlnite în orașele mari, chiar și în afara evenimentelor mari precum FISC. În Cluj-Napoca, spre exemplu, poți lua parte în această săptămână la un show al comicului Adi Bodu, vineri 17 octombrie 2014, în Rehab College Bar de pe strada Piezișa, nr 23.

Adi Bobo susţine că e strănepotul lui Ion Creangă, a câştigat Festivalul naţional de satiră şi umor de la Târgu Mureş în anul 2010 şi a fost premiat cu Locul 3 la Festivalul Naţional de Stand-Up Comedy 2013. De asemenea a fost premiat cu locul 2 la Festivalul Internaţional de Stand-up Comedy (FISC 2013), fiind un premiu special acordat de bloggerii clujeni.

Dacă te afli în Cluj și ai seara de vineri liberă, nu-l rata. Dacă însă ești în alt oraș și nu ai fost niciodată la un show de stand-up comedy, caută cu atenție în programul evenimentelor. Este imposibil să nu găsești ceva bun în viitorul apropiat.

Ai grijă, însă, comedia e molipsitoare și dă dependență.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *