Search
Generic filters
Exact matches only

Laptopurile Samsung nu se vor mai vinde în Europa

În urmă cu 2 ani am achiziţionat un laptop Samsung cu procesor i3 de care am fost foarte mulţumit. Pe lângă fiabilitatea de care a dat dovadă, am fost plăcut impresionat să văd că şi după 2 ani bateria ţine peste 1 oră. Anul acesta am căutat un laptop nou şi după experienţa plăcută pe care am avut-o cu laptopul de la Samsung, am început să mă uit după oferte de la producătorul sud-coreean, dar spre surprinderea mea nu am mai găsit nimic interesant prin magazinele online de la noi.

Ieri, am dat peste o ştire publicată de Agerpres, care m-a lămurit ce s-a întâmplat cu ofertele de laptopuri Samsung din piaţa. Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunțat că va înceta să mai vândă computere personale de tip laptop în Europa, motivând necesitatea de a se adapta rapid la nevoile și solicitările clienților.

Decizia vizează laptopurile Ativ și Chromebook însă având în vedere că firma sud-coreeană nu vinde computere desktop în Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piața calculatoarelor personale din regiune, deci nici din România.

„Este vorba de o decizie specifică pentru o regiune și care nu reflectă condițiile de pe alte piețe”, a informat Samsung într-un comunicat.

Samsung este ultima victimă a scăderii vânzărilor de PC-uri și laptopuri. La începutul acestui an grupul japonez Sony a decis să-și vândă marca de laptopuri Vaio către o altă firmă japoneză. La rândul său, grupul Toshiba a informat recent că își va restructura operațiunile din domeniul PC-urilor, urmând să se retragă de pe piețele cele mai puțin rentabile.

Mobilitatea, accesul la divertisment și la rețelele sociale oferit de tablete și smartphone-uri a provocat scăderea vânzărilor de calculatoare personale timp de opt trimestre consecutiv.

Foto by:  www.samsung.com

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *