logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Legea business angels, adoptată de Parlament

Legea potrivit căreia deținătorii de întreprinderi care vor investi peste 3000 de euro într-o afacere mică, aflată la început de drum, vor beneficia de anumite avantaje fiscale a fost adoptată de către Parlament.

Propusă în 2014, legea prevede că cei ce doresc să investească între 3000 și 200.000 de euro într-o firmă mică, primesc părți sociale din acea firmă și sunt scutiți de impozite pentru acele dividende pe o perioadă de 5 ani. Iar dacă investitorul decide să își vândă partea după 3 ani de la investiție, diferența pozitivă dintre investiția inițială și prețul de vânzare nu va fi impozitată nici ea.

Investitorii trebuie să știe că pentru a putea beneficia de aceste avantaje, trebuie să fie persoane fizice, să nu își vândă părțile sociale timp de 3 ani și că pot primi maxim 49% din SRL-ul în care investesc.

Micile firme care caută investitori și vor să beneficieze de pe urma acestei legi trebuie să fie societăți cu răspundere limitată (SRL) și autonome. Mai mult, este important ca acestea să nu fie în stare de faliment sau lichidare și să nu aibă o cifră de afaceri mai mare de 10 milioane de euro. Totodată trebuie să aibă mai puțin de 50 de angajați.

Legea nu se aplică în domeniul bancar, cel de asigurări, jocuri de noroc și pariuri, precum și în cazul producției sau comercializării de armament, muniție, tutun, alcool, sau alte preparate stupefiante.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Citește și Acer lansează primul smartphone cu trei SIM-uri de pe piață

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *