Search
Generic filters
Exact matches only

Lexus a creat skateboardul plutitor Slide

Mersul cu skateboardul se poate transforma într-o nouă experiență de neuitat, odată cu inventarea plăcii „plutitoare”.

Un astfel de concept a fost gândit de producătorul japonez de automobile de lux Lexus, care a început deja, zilele trecute, testele la un nou produs inovator numit Slide, un skateboard „plutitor” fără roți.

Slide este deocamdată doar un prototip însă, dacă acesta va trece testele, există șanse mari ca noul produs al celor de la Lexus să aibă foarte mare succes în rândul iubitorilor de skateboard și nu numai.

În creerea hoverboardului (plăcii plutitoare) designeri din cadrul departamentului „Inovație în mișcare” al producătorului Lexus s-au inspirat din filmul „Back to the futures II”, lansat în anul 1989, în care personajele foloseau plăci „plutitoare” pentru a se deplasa.

La fel ca și în cazul producătorului japonez, numeroase alte companii au fost interesate de acest concept și au încercat să creeze un hoverboard asemănător cu cel din film însă nu au reușit până în prezent, se pare, când Lexus a anunțat crearea lui Slide.

Ce îl face pe Slide să plutească?

Potrivit producătorilor săi, pentru a putea levita Slide folosește o tehnologie nouă pe bază de magneți și conductori răciți cu azot lichid.

„Hoverboardul Lexus folosește levitația magnetică pentru a se deplasa fără să atingă pământul. Supraconductori răciți continuu cu azot lichid și magneții săi permanenți se combină pentru a-i permite lui Slide să creeze imposibilul”, apare în descrierea noului produs al celor de la Lexus.

lexus hoverboard 2

Design inspirat de mașinile de lux

În afara modului inovativ de deplasare, ceea ce mai atrage la Slide este și designe-ul său. Cei de la Lexus nu fac rabat de acest lucru, împrumutând designul și tehnologia de lux a mașinilor sale și hoverboardului.

„Hoverboardul Slide este construit folosind aceeași linie de design precum și aceleași materiale premium utilizate la manufacturarea automobilelor de lux Lexus, de la cele high-tech până la bambusul natural”, se mai arată în descrierea hoverboardului.

lexus hoverboard 3

La crearea hoverboardului Slide au contribuit echipe din Anglia și Germania care au lucrat timp de 18 luni pentru a dezvolta noul produs al celor de la Lexus, potrivit PC Magazine.

În prezent, acesta este testat în Barcelona de un skateboarder profesionist.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *