Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ”lingura inteligentă” de la Google îi ajută pe bolnavii de Parkinson

lingura inteligentă Google

Tehnologia este utilă doar dacă ajută oamenii, iar cei de la Google nu scapă nicio clipă acest lucru din vedere. Compania a inventat ”lingura inteligentă” care reușește să-i ajute pe bolnavii de Parkinson atunci când aceștia se hrănesc, contracarând tremuratul agresiv provocat de boală.

Vrem să ajutăm acești oameni în viața lor de zi cu zi și sperăm să ajutăm la înțelegerea mai bine a acestei boli pe termen lung“, a explicat într-un comunicat Katelin Jabbari, purtător de cuvânt al companiei californiene.

Google a achiziționat recent firma Lift Lab, însărcinată cu dezvoltarea acestei “linguri inteligente”. Tehnologia folosită la designul acestei linguri detectează tremurul mâinii și face ajustări instantanee pentru a menține echilibrul și a reduce astfel mișcările cu 76 %, potrivit primelor teste realizate.

Se estimează că peste 10 milioane de persoane din întreaga lume suferă de tremurături asociate bolii Parkinson, între care și mama cofondatorului Google Sergey Brin.

Parkinson este a doua boală neuro-degenerativa ca răspândire după Alzheimer și se caracterizează prim pierderea progresivă a neuronilor care produc dopamina într-o regiune a creierului.

Sursa: agerpres.ro

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *