logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Livrările prin intermediul dronelor se află în teste în China

Dacă până acum câțiva ani ne era destul de greu să ne imaginăm că putem controla prin telecomandă ceva care poate zbura la sute de metri distanță, astăzi deținem tehnologia necesară nu numai pentru a ne juca cu dronele, dar și pentru a le folosi pentru diverse lucruri.

Un nou trend se conturează în viitorul livrărilor, iar lucrurile par că vor lua calea aerului, prin intermediul acestor super drone care vor fi, în viitorul destul de apropiat, capabile să livreze colete în orașele mari ale lumii și nu numai.

Ideea pornită, pare-se, din SUA, a prins foarte bine și în Asia, unde gigantul Alibaba de pe piata chineză de ecommerce a început deja testele cu drone. Mai exact, aceste experimente sunt livrări care nu durează mai mult de o oră și care au loc în mai multe orașe de pe teritoriul Chinei.

Testul a fost anunțat prin intermediul unui video postat pe Taobao, una dintre platformele de shopping online deținute de Alibaba. În videoclip a fost arătată o dronă care livrează un pachet de ceai unei femei care, aparent, avea nevoie de acest produs urgent.

Urmând modelul giganților americani Amazon și Google, Alibaba va fi nevoit să se supună unor reguli dacă va dori cu adevărat să se implice în dezvoltare acestui nou sistem de livrare. Deocamdată, testul a fost un succes, iar regulile au fost respectate, astfel încât nu ne rămâne de făcut decât să așteptăm să vedem și pe străzile orașelor din România asemenea tehnologie.

Citește și despre cum Google permite trimiterea de bani prin Gmail.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *