logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lumini de semafor care dansează

Studiile spun că oamenii petrec în medie două săptămâni din viață așteptând culoarea verde la semafor. Două săptămâni este destul de mult, chiar dacă, privită în perspectiva unei vieți întregi, perioada nu pare chiar atât de semnificativă.

Această așteptare este foarte plictisitoare, după cum prea bine știți. Tocmai din acest motiv, foarte mulți pietoni, peste tot în lume, încalcă regulile de circulație traversând ilegal. La fel fac și mulți șoferi. De aici rezultă multe accidente soldate de cele mai multe ori cu vătămări corporale sau chiar și cu decese.

Dar v-ați gândit vreodată ce ar putea să facă așteptarea la semafor mai interesantă? Ce putem să facem pentru a nu ne mai plictisi de moarte așteptând în stradă secunde și chiar minute bune?

Portughezii au veni cu răspunsul: lumini de semafor care dansează. 

Compania Smart din Portugalia a instalat într-o intersecție aglomerată din Lisabona un semafor care afișează la lumina verde un omuleț dansând.

Mai mult decât atât, omulețul respectiv execută mișcările de dans propuse de trecătorii care pot intra într-un fel de cabină unde dansează, sunt filmați și proiectați în timp real pe semaforul din apropiere.

Nu știu exact cât timp acest semafor a rămas acolo, dar în videoclipul de mai jos vedem cum oamenii sunt foarte încântați de mișcările omulețului roșu.

În urma acestei campanii, 81% mai mulți oameni s-au oprit la culoarea roșie a ”semaforului dansator”.

Cu siguranță că, produs la scară largă și implementat în orașele mari ale lumii, acest semafor poate să ducă la creșterea siguranței pe străzi și la reducerea numărului de accidente cauzate de lipsa de răbdare în trafic. Nu pot decât să sper că vom vedea și în România așa ceva, cât mai curând.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *