logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mâine votăm pentru că e dreptul nostru să ne decidem viitorul

vot

Mâine nu e vorba de preferințele politice, de Ponta, Iohannis sau Macovei. Nu e vorba de PSD, PNL sau PDL. Mâine e vorba despre noi, cetățenii. Mâine noi ținem frâiele României în cabina de vot și noi decidem cine și ce merită. E o putere care ne parvine o dată la câțiva ani, e un drept pe care părinții noștri nu l-au avut când erau de vârsta noastră, e o datorie pe care o avem nu față de țară, ci față de noi înșine, în calitate de oameni care își pot decide singuri viitorul.

Motivele pentru a merge la vot sunt nenumărate, astfel încât nu le vom înșira aici pe toate. Unul singur însă merită repetat și stresat. Din păcate, este cel despre care într-o Românie utopică nici măcar nu ar trebui să se discute: teama furtului de vot. Pentru că dacă tu nu te prezinți votul tău va fi furat. E într-adevăr o posibilitate și nu o certitudine, dar e o posibilitate al cărui spectru ar trebui să îngrijoreze orice cetățean al acestei țări, indiferent de vârstă și preferințe politice.

Nepoții și copiii votează mâine din speranța și convingerea că România poate deveni o țară în care să-ți dorești să locuiești, să muncești și să-ți crești viitorii copii. O Românie în care să nu existe teama zilei de mâine, în care să nu te îmbolnăvești în spitale și care să nu impună nevoia emigrării.

Bunicii și părinții votează mâine nu din patriotism sau pentru o pungă cu ulei, zahăr și pixuri, ci din grijă pentru viitorul propriilor copii sau nepoți și din dorința de a-i păstra pe aceștia în țară, aproape de familie.

Mâine votăm pentru că, pentru prima oară în mulți ani, avem cu cine. Avem poate prea mulți candidați, dar asta înseamnă și multe opțiuni.

Mâine votăm pentru că nu mai trebuie să alegem răul cel mai mic. Acum avem pe liste oameni care ne pot da o speranță.

Mâine votăm pentru că absența noastră e câștigul lor.

Mâine votăm pentru că nu e dreptul lor să ne decidă viitorul. E al nostru.

Tu de ce votezi?

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *