Search
Generic filters
Exact matches only

Microsoft a lansat primul laptop din istoria companiei

Compania americană din domeniul tehnologiei Microsoft a lansat marți, 6 octombrie 2015, primul laptop din istoria companiei, în cadrul evenimentului Microsoft Surface Pro 4, care a avut loc la New York City.

Prin lansarea primului laptop al companiei, Surface Book, Microsoft vrea să facă concurență laptopului Macbook Pro al celor de la Apple, reprezentanții companiei susținând că laptopul cu sistemul de operare Windows este cu 50% mai rapid.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XVfOe5mFbAE]

Surface Book are un ecran cu o diagonală 13,5 inci, un raport de aspect de 2:3 şi o rezoluţie de 3000:2000 pixeli, procesoare Intel Skylake – i5 sau i7 şi un GPU NVIDIA GeForce cu GDDR5, creat special pentru laptopul Microsoft. De asemenea, în ceea ce privește partea de conectivitate, aceasta include două porturi USB 3.0, un cititor de SD-uri şi un mini DisplayPort. Nici durata de viață a bateriei nu dezamăgește, aceasta rezistând fără probleme 12 ore. În plus, Surface Book poate funcționa şi ca tabletă, tastatura lui putând fi detașată cu ușurință de ecran.

Microsoft Surface Book are un preț de pornire de la 1.500 de dolari, însă configurațiile de top pot ajunge până la 2.700 de dolari. Acesta va fi disponibil începând din data de 26 octombrie.

Dispozitive mobile noi

În cadrul evenimentului Microsoft Surface Pro 4 pe lângă lansarea primului său laptop, Microsoft a mai lansat și două noi smartphone-uri,  și o nouă tabletă Surface.

Este vorba despre smartphone-urile Lumia 950 cu ecran de 5,2 inci şi Lumia 950 XL cu ecran de 5,7 inci, care au procesoare octacore și, respectiv, hexacor. Camera lor este de 20MP cu stabilizator optic de a 5-a generație și filmează 4K, iar toată informația merge direct în cloud.

telefon lumia 950 microsoft

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment compania americană a anunțat și că a atras peste 10 milioane de utilizatori pentru Windows 10, de la lansarea sistemului de operare, la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit companiei de analiză a pieţei IDC, Microsoft este al treilea mare producător de smartphone-uri din SUA, după Apple şi Google.

Microsoft, axat pe serviciile cloud

Prin lansarea primului laptop al companiei, Surface Book, Microsoft vrea să atragă utilizatorii în ecosistemul cloud.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, are ca obiectiv obţinerea unor venituri de 20 de miliarde de dolari din serviciile cloud, până în iunie 2018, faţă de 6 miliarde de dolari în acest an. Acesta speră că dispozitivele premium vor contribui la adoptarea noilor softuri.

Anul trecut  Microsoft a realizat venituri de 67,670 miliarde de dolari, o creștere de 11% față de 2014 și se află pe a patra poziție într-un top al celor mai valoroase branduri din lume, realizat de compania internațională de consultanță Interbrand.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *