logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Microsoft renunță la numele Nokia de pe noile smartphone-uri

Microsoft va abandona numele brandului Nokia de pe noile telefoane mobile inteligente, la mai puțin de un an de când a preluat operațiunile de producție de telefoane mobile și servicii ale Nokia Oyj, pentru 7,5 miliarde de dolari, transmite BBC, citat de Agerpres.

Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anunțat gigantul american. Restul operațiunilor Nokia, care nu sunt deținute de compania americană, își vor păstra numele Nokia.

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France confirmă renunțarea la numele brandului. Redenumirea va fi prezentată pe plan global la momentul potrivit, a anunțat Microsoft, cel mai mare producător mondial de software.

Anunțul vine în ciuda acordului încheiat pe zece ani cu compania finlandeză prin care Microsoft s-a angajat să utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile.

În prezent, Microsoft este într-un proces masiv de reorganizare. În iulie, compania americană a anunțat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajați), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *