Search
Generic filters
Exact matches only

Minecraft a fost cumpărat de Microsoft cu 2,5 mld. dolari

Minecraft este un joc de sandbox scris în Java

Cunoscutul joc Minecraft, deţinut până acum de compania suedeza Mojang, a fost achiziţionat de Microsoft, in schimbul sumei de 2,5 miliarde de dolari, marcând in acest fel cea mai mare achiziţie a gigantului american sub conducerea CEO-ului Satya Nadella.

Pentru cei care nu ştiu, Minecraft este un joc de sandbox scris în Java, dezvoltat inițial de către creatorul Markus Alexej Persson, ulterior de către compania sa Mojang, iar acum a ajuns in mainile lelor de la Microsoft. Jocul este axat pe creativitate și construcție, permițând jucătorilor să construiască, folosind cuburi texturate, într-o lume 3D/2D. Există trei moduri de joc – Creative, Survival și Adventure(Hardcore) , se scrie despre acest joc pe site-ul wikipedia.org

Potrivit wall-street.ro, negocierile au inceput in urma cu cateva luni, la iniţiativa lui Markus Persson, cel care a fondat Mojang in 2010, datorită relaţiilor de colaborare bune dezvoltate de cele doua companii. Persson estimează că tranzacţia va determina o creştere importantă a vânzarilor Minecraft, datorită pozitiei pe care Microsoft o deţine pe piaţa jocurilor video şi a calculatoarelor.

Jocul Minecraft a devenit extrem de popular in ultimul timp. Până in luna iunie, Mojang a vândut 54 de milioane de copii ale jocului, Minecraft devenind disponibil şi pentru cele mai noi generaţii de console, Xbox One şi PlayStation 4, la inceputul lunii septembrie.

Disponibil pe mai multe platforme, Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri din istorie cu peste 100 de milioane de descărcări numai pe PC, de la lansarea sa din 2009. Potrivit lui Satya Nadella, Microsoft va continua procesul de dezvoltare al jocului pe platformele pe care este disponibil: PC, iOS, Android, Xbox and PlayStation.

Rămâne de văzut unde va ajunge Minecraft in mâineile noilor proprietari.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!