logo
Generic filters
Exact matches only

Mocănița va circula după un program special de Paști

Românii și străinii care își petrec Paștile în Maramureș vor avea ocazia să participe la obiceiurile tradiționale, dar și să se plimbe cu Mocănița, în defileul Văii Vaserului. Celebrul tren de munte cu aburi va circula după un program special de sărbătorile pascale.

Am conceput un program special de sărbători pentru românii și străinii care ajung în Maramureș și intenționează să petreacă o zi pe Valea Vaserului într-o plimbare cu trenul Mocănița. Traseul care măsoară peste 20 km va fi între stația de plecare din Vișeu de Sus și stația Paltin ca destinație finală. Plecarea din gară va avea loc zilnic la ora 10.00 din Vișeu de Sus, iar întoarcerea în aceiași zi, în jurul orei 16.00. Turiștii trebuie să țină cont de faptul că în perioada sărbătorilor solicitările sunt mari, iar cei care intenționează să vadă Valea Vaserului ar trebui să-și facă o rezervare de loc din timp“, a declarat, joi, pentru Agerpres, unul dintre administratorii Căii Ferate Forestiere Vișeu de Sus, Daniel Andreica.

Pe toată durata călătoriei turiștii vor fi însoțiți de ghizi specializați, iar la îmbarcare primesc o cafea, un pahar de țuică și gogoși proaspete.

Potrivit lui Daniel Andreica, turiștii care doresc să petreacă mai multe zile pe Valea Vaserului pot opta pentru o cazare de una sau mai multe nopți în trenul-hotel „Carpatia Express”.

Turiștii dornici să petreacă mai multe zile în apropierea trenului Mocănița sau a punctului din care se pleca pe Valea Vaserului se pot caza pentru câteva zile în trenul — hotel Carpatia Express. E un tren staționar în gara din care pleacă Mocănița, un tren de epocă cu toate dotările necesare unui hotel, un tren care atrage atenția prin farmecul, ineditul și specificul cazării”, a spus Daniel Andreica.

Conform acestuia, în zilele de 30 aprilie, 1, 2 și 3 mai, tariful pentru o persoană adultă este de 76 lei, iar pentru copii de 54 de lei. Un pachet all-inclusive pentru un adult ajunge la 98 de lei, iar pentru copii la 68 de lei. În ziua de 4 mai, tarifele la trenul Mocănița vor fi de 48 de lei pentru adulți și 33 de lei pentru copii.

Circuitul turistic cu trenul Mocănița de pe Valea Vaserului e printre cele mai căutate destinații de vacanță de românii și străinii care ajung în Maramureș, indiferent de anotimp.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *