logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Nokia vrea să revină pe piața telefoanelor inteligente

Compania finlandeză Nokia și-a anunțat săptămâna trecută intenția de a reveni pe piața telefoanelor inteligente, motiv pentru care a început să caute un partener care să o ajute să se relanseze.

Conform unui anunț făcut de către oficiali companiei finlandeze, noul partener al Nokia ar urma să se ocupe cu producerea, vânzarea şi promovarea viitoarelor modele smartphone. În schimb, Nokia se va ocupa doar cu partea de proiectare la nivel de design şi tehnologie.

Acord cu Microsoft

Viitorul produs al celor de la Nokia se află în prezent în faza de concept deoarece, în prezent, compania finlandeză nu se poate folosi de numele brandului său, în urma unui acord semnat cu Microsoft.

Producătorul de echipamente pentru rețele a vândut divizia sa de terminale mobile şi întreg portofoliul de produse către Microsoft, în aprilie 2014, pentru suma de 7.2 miliarde dolari, după ani de zile de scădere a vânzărilor. În urma acestei decizii, gama de smartphone-uri şi tablete Lumia este comercializată în prezent sub brandul Microsoft.

Un nou produs sub marca Nokia va putea fi lansat însă pe piață abia în toamna anului viitor (toamna anului 2016), când acordul cu gigantul american Microsoft va expira.

Potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Nokia, Rajeev Suri, compania va începe să proiecteze şi licențieze noi handset-uri odată ce acordul semnat cu Microsoft va permite acest lucru. „Microsoft produce telefoane mobile. Noi doar ne vom ocupa de proiectare şi apoi vom face brandul Nokia disponibil pentru licențiere˝, afirmat CEO-ul Nokia.

Caută partener pentru relansare

În prezent, Nokia a anunțat că vrea să reînceapă să comercializeze telefoane, în cadrul unui aranjament similar, şi caută un partener care să răspundă de producție, vânzări, marketing şi suport tehnic.

Dacă şi când vom găsi un partener de talie mondială care să își asume aceste responsabilități, vom colabora îndeaproape pentru a coordona proiectarea şi diferențierea tehnologică, așa cum am procedat şi cu tableta N1 Android”, a declarat Robert Morlino, purtător de cuvânt al Nokia Technologies, într-o postare pe blog.

Anunțul oficial al Nokia a venit după ce directorul general Rajeev Suri a declarat revistei germane Manager Magazin că este în căutarea unor parteneri cu care compania finlandeză să revină pe piața telefoanelor.

Nokia a lansat în noiembrie 2014 o tabletă cu sistemul de operare Android, numită Nokia N1, care folosește sub licența designul, tehnologia şi logo-ul Nokia, în timp ce compania Foxconn este răspunzătoare de producția, marketingul, distribuția şi suportul tehnic pentru această tabletă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *