Search
Generic filters
Exact matches only

Oamenii de știință au identificat „sindromul inimii frânte”

Un nou studiu realizat de o echipă de cercetători americani a pus în evidență „sindromul inimii frânte”. Potrivit lor, sănătatea cuiva poate fi serios afectată de pierderea unei fiinţe dragi, scrie miercuri 7sur7.be.

„Să mori din dragoste” este o expresie des folosită după o „inimă frântă”, dar se pare că formula trebuie luată în sens propriu.

Nicholas A. Christakis de la Harvard şi Felix Elwert de la Universitatea Wisconsin au observat timp de nouă ani peste 370.000 de perechi căsătorite din Statele Unite. Conform observațiilor lor, când unul dintre parteneri moare, riscurile ca celălalt să îl urmeze cresc semnificativ.

Știm acum că acțiunea combinată a inimii şi creierului face ca oamenii cu inima frântă să moară după un eveniment stresant survenit brusc”, a spus la ABC News Angela Kucia, conferențiar la Universitatea South Australia.

Trebuie să se desfășoare cercetări suplimentare în acest sens, dar oamenii de știința sunt de părere că marea cantitate de hormoni de stres produsă poate deteriora inima. Atunci apar brusc dureri toracice şi insuficiența cardiacă. Prin urmare, sindromul inimii frânte ar fi legat de un eveniment șocant. Când o persoană moare după o boală îndelungată, de exemplu, riscurile ca partenerul să îi urmeze nu cresc, încheie 7sur7.be.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *