logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Papa Francisc își dorește să facă o vizită în România

Papa Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, își dorește să facă o vizită în țara noastră, potrivit unei declarații a reprezentantului diplomatic permanent a Sfântului Scaun în România, monseniorul Miguel Maury Buendia.

Nunţiul Apostolic a declarat într-un interviu pentru Digi24 că a vorbit cu Papa Francisc despre această vizită, știind că a fost invitat să viziteze țara noastră de către președintele Klaus Iohannis. Suveranul Pontif s-a arătat interesat să facă o vizită în România, care „să ajute la unitatea tuturor românilor”.

În urmă cu mai puțin de o lună am vorbit cu Papa. Știind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: «Aș vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor». De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autoritățile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc”, a declarat Nunţiul Apostolic Miguel Maury Buendia pentru Digi 24, citat de News.ro.

În urmă cu aproape un an, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.

Dacă acest lucru se va întâmpla, Papa Francisc va fi al doilea Suveran Pontif care va vizita țara noastră. În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.

Cine este Papa Francisc?

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice. Acesta a fost ales Suveran Pontif în 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor, după ce, timp de 15 ani, din 1998 până în 2013, a fost arhiepiscop de Buenos Aires. El este primul papă ne-european după papa Grigore al III-lea (731-741) și, de asemenea, este primul papă originar de pe continentul american, dar și primul papă iezuit, potrivit Wikipedia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *