logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ploi şi răcire a vremii, în majoritatea regiunilor țării, timp de două zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 24 aprilie 2016, o informare meteorologică de ploi și răcire a vremii, valabilă în zilele de luni și marți, în majoritatea regiunilor țării.

Informarea meteo de ploi, răcire şi precipitaţii mixte la munte, remisă să meteorologi, a intrat în vigoare duminică la ora 14.00 şi va fi valabilă până marţi, la ora 20.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, va ploua temporar în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Totodată, meteorologii anunță că vor fi condiții de grindină.

Valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni rece luni în vest, în nord şi în centru, apoi şi în restul ţării. La munte, precipitațiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vremea de luni

Vremea se va menţine în general instabilă, iar îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi vor fi ploi pe arii relativ extinse în toate regiunile. La munte precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest şi 17 grade în sudul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest, Maramureş şi estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de brumă.

Vremea de marți

Vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în sudul, estul şi centrul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse. Îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, cu precădere în sud-estul teritoriului, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. Spre sfârşitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru şi în zona submontană şi pe spaţii mai mici în rest.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *