logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori ai României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a aprobat joi, 7 aprilie 2016, propunerile de numire a ambasadorilor tării noastre în 19 state de pe întreg mapamondul, potrivit unui comunicat făcut public de administraţia prezidenţială.

În conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 alin. 2 din Constituţia României) privind numirea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu prim-ministrul şi cu ministrul Afacerilor Externe, preşedintele Klaus Iohannis a aprobat o serie de propuneri de numire de ambasadori.

Astfel, şeful statului a aprobat nominalizarea lui Sorin-Dan Mihalache pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Daniel Ioniţă pentru Republica Moldova şi Marius Gabriel Lazurca pentru Ungaria. Totodată, sunt propuşi Ion Gâlea în Republica Bulgaria, Brânduşa Ioana Predescu în Regatul Ţărilor de Jos şi Cristian-Leon Ţurcanu în Ucraina.

Preşedintele a mai semnat propunerile pentru Carmen Liliana Burlacu în Republica Cehă, Ioana Bivolaru în Republica Portugheză, George Gabriel Bologan în Republica Italiană, Republica Malta şi Republica San Marino, Gabriela Dancău în Regatul Spaniei, Constantin Mihail Grigorie în Republica Croaţia, Ion Vîlcu în Statele Unite Mexicane, Mihai Alexandru Grădinar în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda, Anton Niculescu în Republica Slovenia, Dana Manuela Constantinescu în Bosnia şi Herţegovina, Daniela Brânduşa Băzăvan în Regatul Maroc, Radu Octavian Dobre în Republica India, Republica Maldivelor, Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Populară Bangladesh.

În acelaşi timp, este pentru prima dată când se face o propunere pentru ambasador în Republica Estonia, până acum reprezentarea diplomatică în această ţară fiind asigurată de Ambasada din Finlanda. Preşedintele Iohannis a semnat pentru propunerea ca Răzvan Rotundu să fie ambasador în Republica Finlanda, iar Daniela Mihaela Cămărăşan în Republica Estonia, potrivit News.ro.

Aceste propuneri de numiri de ambasadori vor fi trimise comisiilor parlamentare de politică externă, care urmează să îi audieze pe cei nominalizaţi. Comisiile vor da un aviz, care însă este consultativ, după care şeful statului va semna decretele de acreditare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *