Search
Generic filters
Exact matches only

Cum arată primul ghid imobiliar local realizat pe baza tranzacțiilor reale din România

În cursul anului trecut, mai exact în perioada mai – decembrie 2013, s-a realizat la Cluj-Napoca primul ghid imobiliar local realizat pe baza tranzacțiilor reale din România. Proiectul a fost făcut posibil prin intermediul unui parteneriat dintre Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Cele două entități au mai beneficiat și de sprijinul companiei de audit și consultanță KPMG.

ghid_imobiliar_cluj-Napoca

Acest ghid a apărut ca o necesitate a locuitorilor Clujului (și nu numai) de a avea acces constant la informații reale și concrete privind piața imobiliară. Acest proiect este primul de acest gen din România, el urmând să fie actualizat anual și chiar pus în practică la nivelul altor orașe mari ale țării noastre. În acest fel, cei care caută să cumpere sau să vândă un imobil ori un teren pot avea mereu acces la informații referitoare la prețul altor imobile sau terenuri asemănătoare.

În prezent, în domeniul achiziției de proprietăți imobiliare, lipsește din spațiul public românesc un loc în care cei care vrem să căutăm un apartament, o casă sau un teren, să mergem și să aflăm răspunsul la o întrebare simplă: <Cu cât s-au mai vândut asemenea proprietăți până acum?>. Inițiativa noastră de la Cluj-Napoca este un proiect pilot pe care îl vedem replicat la nivelul tuturor orașelor din România, într-un efort de a transparentiza piața imobiliară din România.” a declarat Adrian Vascu, Președintele ANEVAR, citat de anevar.ro.

ghid_imobiliar_cluj-Napoca2

Ghidul prezintă în detaliu informații despre tranzacțiile încheiate, în perioada menționată, în fiecare cartier din Cluj-Napoca. Studiindu-l, poți afla care zonă a orașului oferă cele mai bune prețuri la apartamente, case sau terenuri și te poți orienta mai bine în vederea achiziționării de noi proprietăți.

ghid_imobiliar_cluj-Napoca_3

Conform anevar.ro, în perioada studiată, numărul total al proprietăților tranzacționate a fost de  3324, dintre care 296 de terenuri, 181 de case, 2455 de apartamente și 392 de alte tipuri de proprietăți imobiliare, cum ar fi boxe, garaje, parcări etc.

Întregul ghid îl puteți parcurge aici.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *