Search
Generic filters
Exact matches only

Profiturile Facebook cresc o dată cu tehnologia mobilă

Conform cnet.com, cei mai mult de 1 miliard de utilizatori de Facebook care folosesc rețeaua de socializare de pe telefoanele mobile îl ajută pe Mark Zuckerberg și echipa sa să-și dubleze profiturile din advertising, depășind toate așteptările analiștilor.

Reprezentanții celei mai mari rețele sociale din lume au spus că vânzările din publicitatea pe dispozitive mobile este în creștere continuă, reprezentând aproximativ 62% din vânzările totale ale companiei la sfârșitul lunii iunie. Aceasta înseamnă o creștere cu 41% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la cifra de 2.9 miliarde de dolari, spre deosebire de cele 1.8 miliarde din 2013.

Aproximativ 1.1 miliarde de utilizatori accesează rețeaua cel puțin o dată pe lună folosind dispozitivele mobile, această cifră crescând cu 31% an după an, informează cnet.com.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat într-o conferință cu analiștii că este foarte mulțumit de performanțele pe care compania sa le-a făcut în ceea ce privește dispozitivele mobile, dar cu toate acestea mai este foarte mult loc de îmbunătățit. Statisticile au arătat că în America utilizatorii petrec în jur de 40 de minute zilnic pe Facebook de pe telefoane, ceea ce depășește cu mult orice altă aplicație, dar aceiași utilizatori petrec 9 ore interacționând cu mass-media pe telefoane, calculatoare și televizoare. Pentru el, acolo este timpul pe care vrea să îl cucerească, scrie cnet.com.

Zilnic, rețeaua de socializare este accesată la nivel mondial de circa 829 de milioane de oameni, o cifră din care 19% s-a adăugat în cursul anului trecut. Un număr de 1.32 de miliarde de oameni accesează Facebook cel puțin o dată pe lună, o cifră care era cu 14% mai mică în 2013.

Sursa

Poza

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *