logo
Search
Generic filters
Exact matches only

România a câștigat prima medalie de aur la Olimpiada Internațională de Biologie

România și-a înscris în palmares încă o performanță în ceea ce privește participarea la concursurile și olimpiadele internaționale. Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzeşti” din Craiova, a obținut prima medalie de aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Biologie, a anunțat Ministerul Educației.

România participă la Olimpiada Internațională de Biologie începând din 1997, an în care a obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz. Ulterior, elevii români și-au trecut constant numele pe lista premianților, însă niciodată pe lista laureaților cu aur (până în acest an), se mai arată în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

Alături Mircea Dan Mirea, în acest an, din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medaliați cu bronz, şi George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Biologie s-a desfășurat în perioada 12 — 19 iulie, în Danemarca (Aarhus), și a reunit 239 de elevi din 62 de țări, adaugă comunicatul MECȘ.

3 medalii, cucerite de olimpicii români în 2014

Potrivit unui anunț al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, anul trecut olimpicii români au obținut trei medalii – una de argint şi două de bronz – la Olimpiada Internaţională de Biologie, care s-a desfășurat în Bali, Indonezia.

Medalia de argint a fost câștigată de Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Frații Buzeşti” din Craiova, iar cele de bronz, de Maria-Teodora Ilie, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța, şi Andrei Moldovanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca.

Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Theodora-Alexandra Constantin, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviță” din Iași.

La ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Biologie au participat 244 de concurenți din 61 de țări.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.