Search
Generic filters
Exact matches only

[Studiu] Cacaua şi ceaiul verde, două băuturi benefice bolnavilor de diabet

Cacaua şi ceaiul verde conţin substanţe care pot ajuta în prevenirea şi tratamentul unor complicaţii asociate diabetului în cazul rinichilor şi retinei, potrivit unui studiu brazilian, relatează EFE.

Studiul a fost realizat de cercetători de la universitatea UNICAMP (Universidade Estadual de Campinas), după cum a informat FAPESP (Fundaçao de Amparo a Pesquisa do Estado de Sao Paulo), care a finanţat proiectul.

În afară de cunoscutul efect antioxidant şi antiinflamator, am demonstrat în mod riguros că ceaiul verde contribuie la diminuarea morţii programate (apoptoza) în cazul podocitelor, celule care formează bariera ce restrânge trecerea proteinelor din sânge în urină“, a subliniat coordonatorul proiectului, Jose Butori Lopes de Faria, potrivit site-ului agencia.fapesp.br.

Efectele benefice ale celor două produse sunt atribuite prezenţei unor polifenoli. În mod surprinzător, C a acţionat în mod pozitiv chiar şi când a fost eliminat polifenolul (epicatechina).

Pe de altă parte, ceaiul verde poate proteja împotriva unor boli cardiovasculare, iar cacaua reduce tensiunea arterială sistolică.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *