logo
Search
Generic filters
Exact matches only

STUDIU: Iubirea dintre tineri este dependentă de tehnologie

Adolescenții din ziua de azi au tendința să își trăiască iubirea prin tehnologie. Un studiu american confirmă faptul că tehnologia modernă joacă un rol crucial în modul în care se dezvoltă o relație între doi adolescenți.

Studiul, realizat de Centrul de Cercetare Pew din Statele Unite ale Americii, arată că, deși tinerii nu se întâlnesc majoritar în online, aceștia se folosesc de tehnologie pentru a flirta, a stabili întâlniri sau chiar a se despărți de partener.

„Platformele digitale sunt unelte puternice pentru adolescenți”

Autorul principal al studiului, Amanda Lenhart, a declarat că „platformele digitale sunt unelte puternice pentru adolescenți, însă chiar și atunci când adolescenții se bucură de o mai mare apropiere față de parteneri și o șansă de a-și arăta relația celorlalți, telefoanele mobile și rețelele sociale pot fi și unelte ale geloziei, implicare în relațiile altora sau alte comportamente îngrijorătoare.”

Rezultatele unei iubiri conectate în online

Pentru efectuarea acestui studiu, oamenii de știință au intervievat 1060 adolescenți americani. Dintre aceștia, 35% (318) au declarat că sunt implicați într-o relație la momentul efectuării studiului și, dintre aceștia, 59% (188) au spus că se simt mai apropiați de partenerul lor, datorită faptului că sunt conectați prin tehnologie.

Dacă e să facem o analiză comparativă între sexe, 65% dintre băieții adolescenți intervievați au declarat că rețelele sociale îi fac să se simtă mai conectați de partenerul ales, în timp de același răspuns a fost oferit de doar 52% dintre fetele intervievate.

Pe de altă parte, 27% dintre adolescenții implicați într-o relație la momentul efectuării acestui studiu au declarat că rețelele sociale au tendința să îi facă să se simtă geloși sau nesiguri pe relația cu partenerul.

Dragoste și social media

Jumătate din participanții la acest studiu au indicat faptul că își arată interesul pentru cineva, adăugându-i pe Facebook sau alte rețele sociale, în timp ce 47% dintre aceștia au declarat că își arata atracția față de cineva prin like-uri și comentarii pe rețelele sociale.

Potrivit respondenților la acest studiu, majoritatea (92%) folosesc în principal mesajele SMS și, mai mult, consideră că o ceartă poate fi rezolvată prin mesaje, fără ca cei doi să fie neapărat față în față.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *