Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

[Studiu] Renunțarea la Facebook ne-ar face mai fericiți

Există numeroase studii care au demonstrat faptul că rețelele sociale crează dependență, una dintre ele fiind și Facebook. Un studiu realizat de un grup de cercetători danezi, de la Institutul pentru Studiul Fericirii, din Danemarca, au demonstrat faptul că persoanele care renunță la platformele de social media sunt mai fericite decât cele care le accesează zilnic.

Cercetătorii danezi au testat această teorie pe un număr de 1.095 de voluntari, din Danemarca, cu o vârstă medie de 33 de ani. Participanții la cercetare au fost împărțiți în două categorii: una formată din persoane care au folosit rețeaua de socializare în mod obișnuit și o categorie formată din persoane care nu au avut acces la Facebook timp de șapte zile.

După o săptămână, la finalul perioadei de implementare a studiului, rezultatele obținute au arătat că 88% dintre cei care nu au folosit Facebook s-au declarat „foarte fericiți”, în timp ce numai 81% dintre cei care au accesat rețeaua au spus același lucru.

Totodată, 84% dintre cei care nu au accesat Facebook au spus că își apreciază viața, în timp ce numai 75% dintre cei care au folosit rețeaua socială au spus că simt la fel. Totodată, rezultatele studiului mai spun și că utilizatorii de Facebook au cu 55% mai multe șanse să fie stresați, decât cei care nu accesează rețele sociale.

Subiecții care nu au folosit Facebook pentru o săptămână au spus că viața lor socială s-a îmbunătățit şi că au mai puține probleme de concentrare, în timp ce utilizatorii rețelei sociale au afirmat că nu au experimentat schimbări în aceste sectoare.

Dacă nu urmărești activitatea celorlalte persoane (n.r. de pe Facebook), nu poți afirma despre ele că sunt mai fericite. Nu poți avea nici o dovadă ca unele persoane au o înclinație mai mare spre fericire decât altele”, a declarat Meik Wiking directorul Institutului pentru Studiul Fericirii, citat de Huffington Post.

Acesta a adăugat totuși că el și echipa care a realizat studiu, au fost surprinși de rezultatele lui. În plus, Meik Wiking spune că și el și-a șters aplicația Facebook din telefon și le recomandă celor care nu doresc să renunțe la contul de pe rețeaua socială „să posteze nu numai lucrurile bune care se întâmplă, dar şi o viziune mai nuanțată în legătură cu felul în care decurge viața lor”.

Pe lângă dependența de rețelele sociale, alte studii, realizate în ultimii ani, au demonstrat că oamenii devin din ce în ce mai dependenți de internet, dar și de tehnologie, în special de dispozitivele mobile.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *