logo
Search
Generic filters
Exact matches only

În Suedia cipurile implantate sub piele înlocuiesc cardurile de acces

Știți cu toții despre previziunile sumbre ale Bisericii cu privire la cipurile care, chipurile, vor duce într-un fel sau altul la sosirea Apocalipsei. Ei bine, dacă vă numărați printre credincioșii cu frici iraționale, mai bine închideți acest articol acum, pentru că veștile nu sunt îmbucurătoare pentru voi.

Dacă însă sunteți de partea evoluției, inovației și tehnologiei, vă veți bucura să aflați că, în Suedia, locul cardurilor de acces într-o clădire de birouri a fost luat de cipurile implantate sub pielea angajaților.

Cipurile cu unde radio de identificare au fost introduse sub pielea celor 400 de persoane care lucrează într-o clădire de birouri deținută de compania Epicenter, pentru ca aceștia să poată deschide uși în clădire sau folosi fotocopiatorul, conform independent.co.uk.

Unul dintre cei care au primit cipul este și reporterul BBC Rory Cellan-Jones, care a declarat că în momentul în care un tattooist i-a inserat cipul a simțit o mică durere, asemănătoare cu orice altă injecție.

Suedezii speră că în curând cipurile vor deveni niște obișnuințe pentru oameni, astfel încât aceștia să fie capabili să plătească pentru mâncare cu ele sau să elimine cu totul parolele de pe computere și să folosească cipurile pentru a-și accesa calculatorul. De asemenea, aceste mici dispozitive pot fi programate să dețină date de contact și să se conecteze cu smartphone-urile.

Toate persoanele din cadrul clădirii de birouri s-au oferit voluntare pentru primire acestui cip, de implantarea căruia se ocupă tot o firmă suedeză.

Voi ce părere aveți despre acest experiment?

Citiți și despre aplicația ”Cum se scrie?”

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *