logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Țările cu cea mai bună conexiune la internet sunt în Asia

Deși România se numără și ea în topul țărilor cu cea mai bună conexiune la internet, nu se ridică încă la nivelul țărilor asiatice. Încet dar sigur, Asia oferă locuitorilor săi o conexiune tot mai bună la internet, după cum se și arată în studiul recent realizat de către Akamai Technology și prezentat de către mashable.com.

Primele 4 locuri în topul regiunilor cu cea mai bună conexiune la internet sunt toate asiatice. Ele sunt, în ordine descrescătoare, Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia și Singapore. În top 10 mai poate fi întâlnit și Taiwan (locul 8), ceea ce face ca jumătate din primele zece regiuni din lume să fie asiatice.

Conform studiului, aproape toate regiunile (atât țări cât și orașe) importante din zona Asia-Pacific și-au îmbunătățit în 2014 conexiunea la internet cu cel puțin 12% față de anul anterior. Singura țară care a înregistrat o scădere din acest punct de vedere este Indonezia, unde conexiunea la internet a scăzut în ultimii ani cu 30%, ducând la 9.7 megabiți pe secundă și punând această țară pe locul 115 pe lista mai sus menționată.

Pe lângă Indonezia, conexiuni destul de proaste în Asia mai au India (cu doar 9 megabiți pe secundă)  și China, care nu a reușit să intre nici în top 100, din cauza conexiunii de 11,3 megabiți pe secundă.

Această dezvoltare a internetului de mare viteză în Asia ar putea avea efecte economice pozitive asupra acestui continent și asupra primelor patru regiuni în special.

Un alt lucru demn de remarcat în acest studiu este performanța reușită de Israel, care a urcat pe locul 5 în listă după ce a crescut viteza de internet cu aproximativ 55% din 2012 până în prezent.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *