logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Țările cu cele mai multe șanse de supraviețuire în fața schimbărilor climatice

Nu mai este niciun secret faptul că schimbările climatice care vor afecta într-un mod definitoriu starea planetei noastre nu se află foarte departe în viitor. Din fericire, noi nu vom prinde cele mai grele momente ale acestui fenomen, deși putem simți cum se modifică clima de la an la an. Din nefericire, aceste schimbări climatice vor afecta într-un mod deosebit de grav generațiile următoare, nepoții și strănepoții noștri.

Dar nu pe toți în același mod. 

Efectele acestor schimbări climatice vor fi diferite de la țară la țară, motiv pentru care Eco Experts a realizat infograficul de mai jos. Informațiile care au constituit acest infografic sunt oferite de indexul anual numit Notre Dame Global Adaptation, care an de an realizează un ranking al țărilor cu cele mai mari șanse de supraviețuire în fața încălzirii globale.

În timp ce studiați infograficul, rețineți faptul că acesta se adresează la nivelul întregii țări, dar pot exista modificări în funcție de regiune în fiecare stat din lume. Sigur, nu e cazul, probabil, al țărilor mici, precum România, dar în cele mari, spre exemplu SUA sau Rusia, pot exista diferențe mari de temperaturi în funcție de regiunea la care facem referire.

După cum putea vedea, noi ne aflăm în zona de risc și s-ar putea să fim afectați destul de drastic de aceste schimbări, în timp ce țări precum Australia, Norvegia sau SUA dispun de mijloacele necesare adaptării. De asemenea, Africa pare a fi continentul care va avea cel mai mult de suferit.

Climate Change infographic

Citește și despre cele mai obeze țări din lume.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *