Search
Generic filters
Exact matches only

Traducerea vizuală prin Google Translate, disponibilă și pentru limba română

Compania Google a lansat, la începutul acestei săptămâni, o nouă opțiune dedicată clienților săi din România. Este vorba despre opțiunea de traducere vizuală prin intermediul aplicației Google Translate, care este din această săptămână disponibilă și pentru limba română.

Aceasta nouă opțiune este parte dintr-o actualizare mai amplă a aplicației Google Translate, prin care traducerea vizuală a fost extinsă, pe lângă română, cu alte 19 de limbi, precum bulgară, maghiară, cehă, daneză, poloneză, turcă şi indoneziană.

Opțiune disponibilă pe dispozitivele mobile

Potrivit reprezentanților companiei Google, utilizatorii români ai Google Translate vor avea acces la noua utilitate a programului, numită Word Lens, doar prin intermediul dispozitivelor mobile, deoarece programul recunoaște și traduce automat textul prin intermediul camerei telefonului.

Word Lens din Google Translate permite traducerea în timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului. Pentru acest lucru utilizatorul trebuie să deschidă aplicația, să dea click pe cameră şi să o îndrepte către textul pe care vor să îl traducă – un semn pe stradă, un meniu, instrucțiuni de folosire sau o etichetă. Pe ecran va apărea, în timp real, traducerea în limba selectată. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date”, se arată într-un comunicat de presă remis de Google.

Această actualizare este disponibilă atât pentru versiunea de Android a aplicației Google Translate, cât şi pentru iOS. Implementarea funcției de traducere vizuală pentru limba română în aplicația Google Translate pentru toți utilizatorii poate dura mai multe zile.

Traducerea vizuală din Google Translate funcționează doar pentru traducerea din română în engleză şi invers. Acesta este modul de funcționare al traducerii vizuale pentru oricare dintre limbile suportate: traducere în şi din limba engleză.

Conform Google, cele mai traduse cuvinte/ expresii din română în alte limbi, prin intermediul Google Translate, sunt: „ce faci”; „te iubesc”, „mulțumesc”, „da”, „bună”, „nu”, „noapte bună”, „bine”, „bună ziua” și „de ce”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=06olHmcJjS0]

Descoperă lumea în limba ta prin Camera Mode

Pentru a traduce cuvinte şi expresii între diferite limbi, Google Translate oferă şi funcționalitatea Camera Mode. Aceasta permite traducerea textului dintr-o poză, în şi din oricare dintre cele 36 de limbi incluse în Camera Mode (printre care şi româna).

Pentru a activa funcția, cei interesați pot alege perechea de limbi pentru care vor traducerea, trebuie să facă o poză textului, iar apoi să evidențieze cuvintele sau frazele care îi interesează. Aplicația va traduce textul selectat.

Mai mult, aplicația Google Translate de Android funcționează şi offline. Se poate descărca dicționarul limbii dorite, astfel încât aplicația va funcționa şi fără conexiune la internet. Această opțiune este foarte utilă pentru cei care călătoresc în străinătate.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *