logo
Generic filters
Exact matches only

Traseu turistic pentru promovarea stațiunii Horezu

Românii care intenționează să își petreacă următorul concediu în țară vor avea o nouă opțiune de vacanță, în sudul României, începând din acest sezon estival. Administrația locală a stațiunii Horezu, din județul Vâlcea, pregătește un proiect inedit de traseu turistic pentru promovarea zonei.

Proiectul vizează introducerea într-un circuit turistic a Mănăstirii Horezu, Zona Comercială Tradițională Horezu, Centrul Istoric, Strada Olarilor și Cheile Râmești.

Este vorba de un traseu în cerc, lung de 15 km, și este o oportunitate pentru operatorii de transport local de a oferi turiștilor care vor veni la Horezu un traseu inedit care să reunească cele mai frumoase obiective de pe teritoriul orașului. Și Primăria va avea propriile resurse de transport dar nu dorim să monopolizăm această activitate, ci să adresăm o invitație proprietarilor de pensiuni și operatorilor de transport să coopereze în a puncta acest traseu turistic inedit din Horezu și care pune în valoare stațiunea noastră”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, edilul stațiunii, Ilie Fârtat.

Proiectul traseului, care a fost inițiat de Centrul de Informare Turistică și înaintat Primăriei Horezu, pornește de la Mănăstirea Hurezi, ajungând apoi în Zona Comercială Tradițională a stațiunii. De aici, traseul se continuă cu Centrul Istoric și apoi merge pe Strada Olari, unde nu mai puțin de 20 de meșteri ceramiști au ateliere și magazine de desfacere. Traseul se închide prin Râmești și Romani, din nou spre Mănăstirea Hurezi.

Horezu se află la 50 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul național spre Târgu Jiu, la poalele Munților Căpățânii. Stațiunea este cunoscută ca unul dintre cele mai importante centre etnografice din județ. Acesta este renumită prin ceramica de Horezu, cel mai cunoscut centru de olărit din țară și prin lăcașele de cult din zonă, printre care se numără Mănăstirea Hurezi și Mănăstirea Bistrita. De asemenea, în aproprierea acesteia se află și Cheile Bistriței Vâlcene, Cheile Oltețului și Parcul Național Buila-Vânturarița.

Județul Vâlcea se află în partea de sud a țării. Aceasta este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase zone locuite din regiunea Țara Românească, pe teritoriul său găsindu-se monumente și clădiri istorice valoroase. De asemenea, județul mai este vizitat pentru peisajele sale naturale spectaculoase, dar și pentru lăcașurile de cult devenite monumente istorice.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *