logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trenul cu aburi Mocănița, promovat de Google în Paris

Trenul cu aburi Mocănița din Vișeul de Sus, ce străbate defileul Văii Vaserului din Munții Maramureșului, va fi promovat de Google Culture Institute.

Unul dintre reprezentanții Căii Feroviare Forestiere (CFF), în administrația căreia se află trenul cu aburi Mocănița din Vișeul de Sus, a fost invitat la sfârșitul lunii aprilie, în Paris, la sediul Google Culture Institute, alături de principalul coordonator al Muzeului Bruckenthal din Sibiu, pentru a cunoaște modalitățile de promovare în mediul virtual.

„Gazdele prestigioasei instituții ne-au oferit ocazia de-a vizualiza și testa diverse metode de lucru în laboratoarele Google, cât și uneltele pe care le oferă în continuarea procesului de valorificare, prin modalități tehnologice de ultimă generație, de exemplu: scanări 3D, camere foto de ultimă generație la rezoluție Gigapixel și HD, realizarea de hărți vizuale Street View”, a declarat Daniel Andreica reprezentantul CFF.

El a mai subliniat că trenul aburi Mocănița de pe Valea Vaserului era deja cunoscut specialiștilor de la Google Culture Institute, aceștia având în portofoliu o galerie vizuală realizată anul trecut (2014).

„În prezent suntem în lucru la 3 galerii virtuale pentru platforma Android, deocamdată disponibilă doar pe acest sistem de operare, însă cu timpul va fi disponibil și pe altele. Doresc să menționez faptul că rolul pe care îl are Mocănița de pe Valea Vaserului în cadrul proiectului Google Culture Institute este acela că, spre deosebire de muzee și galerii de artă, trenul cu abur este un muzeu viu, plin de tradiție și valori culturale pentru care chiar merită să iei parte la o călătorie în timp”, a spus Daniel Andreica.

Întâlnirea de la Paris a fost coordonată de Amit Sood, directorul Principal al Google Culture Institute și Laurent Gaveau, directorul Laboratorului Cultural.

Trenul cu aburi Mocănița este solicitat anual de peste 55.000 de turiști români și străini dornici să călătorească într-un peisaj pitoresc pe Valea Vaserului din Maramureș.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *