logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Twitter aduce noi modificări la platforma de socializare

După modificarea platformei anunţată recent, prin care utilizatorii pot să asculte instantaneu muzică sau alte fișiere audio accesând mesajele postate pe rețeaua de socializare, funcţia denumită ‘Twitter Audio Card’,  Twitter a anunțat vineri că a decis să reconfigureze ordinea fluxului de mesaje în funcție de importanța lor și să renunțe la ordinea cronologică, modificare care apropie rețeaua de socializare de Facebook, dar care se lovește de opoziția utilizatorilor.

Conform Agerpres, noua funcție ‘Twitter Audio Card‘ a fost lansată în parteneriat cu serviciul de muzică iTunes al Apple și serviciul de streaming Soundcloud.

Abia începem să testăm Audio Cardul și ne gândim să-l facem disponibil pentru mai mulți parteneri și creatori în viitor, pentru ca tot mai mulți muzicieni (…) să poată împărtăși piese exclusive cu milioane de ascultători pe Twitter”, a explicat rețeaua pe un blog specializat.

Twitter Audio Card poate funcționa pe aparatele mobile care sunt echipate cu sistemele de operare Android sau Apple. De asemenea, va fi posibil să se folosească rețeaua de socializare în timp ce se ascultă muzică pe Audio Card.

Pe de altă parte, cea de-a doua modificare anunţată, face ca fluxul de tweet-uri consultat de utilizatori sa poată cuprinde astfel mesaje pe care aceștia nu au cerut să le urmărească și abonații nu vor avea posibilitatea să revină la fluxul cronologic.

Rețeaua de socializare, care s-a bazat pe răspunsurile considerate pozitive la teste, s-a inspirat de la concurentul Facebook prin utilizarea unui program care permite “conservarea” a ceea ce văd utilizatorii în funcție de interesele și activitățile lor, a explicat Twitter într-un mesaj publicat online.

În multe cazuri, cele mai importante mesaje vin de la oameni pe care-i cunoașteți sau despre care ați auzit”, a arătat compania cu sediul în San Francisco. „Însă uneori puteți să ratați mesajele pe care voiați să le vedeți”, a adăugat Twitter.

Acest proiect, contestat de utilizatori, este deocamdată în faza de experiment și nu ar trebuie să vizeze totalitatea utilizatorilor rețelei de socializare.

Testele au arătat că mulți utilizatori ar prefera să vizualizeze tweet-uri de pe conturi pe care nu le urmăresc, cu condiția ca ele să fie considerate valabile pe baza popularității lor, a nivelului de interacțiune sau a interesului manifestat de cei care urmăresc aceste conturi.

Twitter explică că atunci când va identifica un mesaj-tweet, un cont de urmărit sau alte conținuturi populare sau relevante, va putea să îl adauge la fluxul de mesaje vizualizate de abonat. “Acest lucru înseamnă că veți vedea uneori mesaje-tweet de pe conturi pe care nu le urmăriți”, arată rețeaua de socializare.

Până la urmă vom vedea, noi ca şi utilizatori, in ce măsură modificările anunţate de Twitter ne vor face să folosim sau nu această reţea de socializare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.