logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Un film documentar va prezenta o radiografie a mormântului lui Shakespeare

Mormântul celebrului dramaturg englez William Shakespeare a fost supus unei radiografii în timpul producerii unui film documentar despre acesta. Documentarul, realizat de postul de televiziuneChannel 4, își propune să descopere eventualele obiecte și documente valoroase care ar fi fost îngropate alături de Shakespeare, potrivit News.ro.

„Rezultatele analizei vor fi dezvăluite în cadrul unui documentar al postului Channel 4, ce va fi difuzat mai târziu, în această primăvară”, a relatat pentru Daily Telegraph un purtător de cuvânt al bisericii Holy Trinity din Stratford-upon-Avon din centrul Angliei, unde se află mormântul lui William Shakespeare (1564 – 1616).

Un purtător de cuvânt al televiziunii Channel 4 a confirmat pentru AFP aceste informaţii, fără să precizeze însă tipul de obiecte căutate de reprezentanţii postului TV. Potrivit legendei, mormântul ar adăposti câteva texte inedite ale dramaturgului.

Documentarul produs de Channel 4 va fi difuzat în cadrul evenimentelor care sunt organizate pentru a comemora împlinirea a 400 de ani de la moartea lui Shakespeare.

Mormântul a fost renovat în 2008, fără să fie deplasat, pentru a evita „blestemul” inclus în epitaful prezent pe piatra sa funerară: „Prietene, pentru numele lui Dumnezeu, abţine-te să sapi după praful închis aici. Binecuvântat fie acela care cruţă aceste pietre. Şi blestemat fie acela care îmi mută oasele”.

Biserica Holy Trinity din Stratford-upon-Avon atrage mii de turişti din lumea întreagă care vin în fiecare an în Marea Britanie pentru a vizita locurile principale ce au marcat viaţa marelui dramaturg, de la casa lui natală şi până la mormântul său, dar şi casa în care şi-a petrecut copilăria soţia sa Anne Hathaway şi clădirea administrată de Royal Shakespeare Company.

Printre evenimentele ce vor fi organizate pentru a marca împlinirea a patru secole de la moartea scriitorului se află o expoziţie gratuită la Londra, pe malul sudic al Tamisei, intitulată „The Complete Walk”, în perioada 23 – 24 aprilie, dar şi proiecţiile unui număr de 37 de scurtmetraje de câte 10 minute despre piesele de teatru scrise de Shakespeare.

Teatrul londonez The Shakespeare’s Globe va marca evenimentul prin intermediul a patru reprezentaţii ale spectacolul „Hamlet”, weekendul viitor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *