logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Utilizatorii Facebook distribuie mai puține postări personale

Utilizatorii rețelei de socializare Facebook distribuie mai puține postări personale pe News Feed și publică mai puține informații private pe această rețea, potrivit unui raport citat de The Information.

Potrivit raportului citat de The Information și preluat de Agerpres, volumul postărilor personale ale utilizatorilor a scăzut cu 21% în aceeași perioadă menționată. Rata totală a mesajelor distribuite a scăzut cu 5,5% între jumătatea anului 2014 și jumătatea anului 2015, rezultând mai puține postări pentru News Feed. Declinul continuă și în acest an.

Rețeaua Facebook a fost gândită tocmai pentru acest tip de mesaje personale, iar acest declin reprezintă o problemă serioasă pentru cei de la Facebook. Potrivit raportului, cei de la Facebook deja au alocat o echipă care se ocupă de analizarea acestei situații și de identificarea unor modalități pentru creșterea distribuirii mesajelor personale pe paginile de profil ale utilizatorilor.

Cei de la Facebook au minimalizat importanța raportului The Information transmițând că „oamenii continuă să distribuie o sumedenie de mesaje pe Facebook, nivelul total al mesajelor distribuite continuă să fie nu doar puternic, dar similar cu anii anteriori”.

Conform sursei citate. acest lucru i-a determinat pe cei de la Facebook să introducă tot mai multe știri dedicate brandurilor sau să redistribuie videoclipuri.

Facebook, cea mai utilizată rețea de socializare

Chiar și în aceste condiții, Facebook continuă să fie cea mai utilizată rețea de socializare din lume. La sfârșitul lunii februarie, aceasta era folosită de 1,591 miliarde de utilizatori, la nivel mondial.

Clasamentul celor mai utilizate rețele sociale a fost realizată de organizația Congreso Iberoamericano de Redes Sociales (n.r. Congresul Iberoamerican al Rețelelor Sociale, iRedes). Conform sursei citate, Facebook „are cel mai mare număr de utilizatori și a înregistrat cea mai mare creștere” în 2015. Locurile următoare în acest top sunt ocupate de rețeaua socială chineză Qzone și de YouTube, cu un miliard de conturi active. Instagram, lider în domeniul fotografiei, are 400 de milioane de utilizatori

Numărul utilizatorilor Facebook din România a ajuns, la sfârșitul lunii februarie, la 8,4 milioane. Cea mai mare proporție a utilizatorilor activi provenind din mediul urban și având vârsta cuprinsă între între 25 și 34 de ani, conform unei statistici Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor românești create pe rețeaua de socializare Facebook.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *