logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Windows 10 va fi disponibil în șapte versiuni

Pentru că nu toţi utilizatorii de computere sunt la fel şi nu au același nevoi, cei de la Microsoft au decisă să lanseze simultan nu mai puţin de şapte versiuni de Windows 10.

Versiunea de bază a Windows 10 va fi Home, la fel ca şi până acum. Aceasta va oferi toate modulele software importante. Aceasta este versiunea destinată publicului larg şi aceasta va fi instalată pe sisteme desktop, pe laptopuri, pe sisteme hibride 2-în-1 şi pe tablete cu ecrane mari.

Versiunea Windows 10 Pro va fi destinată, aşa cum era de aşteptat, companiilor mici sau utilizatorilor cu pretenţii mai ridicate. Construită direct peste fundamentul versiunii Home şi destinată aceloraşi tipuri de PC-uri sau tablete, versiunea Pro va include integrarea Active Directory, câteva facilităţi business şi compatibilitatea cu noul serviciu Windows Update for Business.

Cea de-a treia versiune de care utilizatorii obişnuiţi vor fi interesaţi în mod direct este cea pentru platformele mobile. Această versiune are în sfârşit un nume, Windows 10 Mobile, şi va fi instalată pe telefoanele mobile şi pe tabletele cu ecrane de mici dimensiuni.

Deşi Windows 10 va avea şapte versiuni diferite, acestea trei sunt de fapt cele care contează pentru cei mai mulţi dintre noi, iar faptul că Windows 10 Mobile este un produs în mod evident diferit, iar versiunile Home şi Pro sunt deja familiare, nu există loc pentru prea multe confuzii. Singura sursă de confuzie ar putea apărea în segmentul tabletelor, unde un utilizator s-ar putea să nu-şi dea seama de la bun început dacă modelul dorit foloseşte Windows 10 sau Windows 10 Mobile.

Celelalte patru versiuni care vor fi oferite includ trei varietăţi disponibile doar pentru organizaţii, adică Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education şi Windows 10 Mobile Enterprise, iar cea de-a patru, Windows 10 IoT Core, va fi destinată sistemelor închise precum bancomatele, punctele de acces sau roboţii industriali.

De asemeana, Microsoft a anunţat că Windows 10 va fi disponibil începând din această vară în 190 de ţări şi cu 111 de localizări lingvistice diferite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.