logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Windows 10 va putea fi testat gratuit

Noul program de operare a celor de la Windows va putea fi descărcat gratuit, pentru testare, începând cu sfârșitul lunii iulie.

Pentru a putea descărca gratuit noul Windows 10, utilizatorii trebuie să aibă instalat înainte sistemele de operare Windows 7 sau Windows 8, pentru a putea face upgrade-ul. Oferta nu este disponibilă însă pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP, aceștia fiind nevoiți să cumpere o nouă licență, dacă vor dori să utilizeze pe viitor Windows 10.

Actualizarea va fi de asemenea gratuită pentru telefoanele cu soft Windows Phone 8.1, precum și pentru sistemul de jocuri X-box One.

Aceasta versiune test este gratuită și va rămâne astfel și după ce versiunea finală va fi disponibilă pe 29 iulie, însă utilizatorii vor trebui să accepte faptul ca se vor confrunta cu unele bug-uri și erori ale sistemului de operare pe care le vor putea transmite ca notificări către Microsoft atunci când se ivesc.

Unele reviste de IT din Germania notează că o opțiune bună ar fi cumpărarea acum a unui Windows 7 pentru a obține un upgrade gratuit la versiunea Windows 10. Windows 7 poate fi găsit adesea la vânzare cu un discount consistent.

Ce aduce nou Windows 10?

Noutățile Windows 10, prezentate de Microsoft încă de la începutul acestui an, includ un motor de căutare diferit, un asistent digital cu comandă vocală numit Cortana, un upgrade la pachetul Office și șapte versiuni ale programului de operare.

Astfel, noul motor de căutare care va fi disponibil pe Windows 10 se va numi Microsoft Edge și va înlocui vechiul Internet Explorer pe care Microsoft îl oferă în prezent.

O altă noutate vizează pachetul Office, unde, alături de caracteristicile versiunii 2016, utilizatorii noului sistem de operare vor avea ocazia să experimenteze o serie de aplicații universale pentru Word, Excel și Power Point, disponibile individual.

De asemenea, Microsoft a mai anunțat și faptul că Windows 10 va fi disponibil în șapte versiuni care să se plieze pe nevoile tuturor clienților săi. Acestea vor fi disponibile începând din această vară în 190 de țări și cu 111 de localizări lingvistice diferite

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *