logo
Search
Generic filters
Exact matches only

YouTube renunţă la Flash Player şi trece definitiv la HTML5

Richard Leider, unul din inginerii de la YouTube, a susţinut intr-un comunicat recent că momentul de a renunţa la Flash Player a sosit şi că standardul HTML5 va fi noul instrument al online-ului.

Astfel, YouTube cel mai mare site cu conţinut video va folosi standardul HTML5 de acum inainte pe browserele web Chrome, Internet Explorer 11 şi Safari 8 şi se află in versiuni de test pentru Mozilla Firefox, se arată intr-un comunicat publicat pe Wall Street, care citează The Verge.

Google, proprietarul YouTube, a petrecut ultimi ani experimentând standardul HTML5, asta dupa ce Flash Playerul dezvoltat de catre Adobe nu a putut tine pasul cu evolutia tehnologicâ in domeniul online-ului. La mai bine de cinci ani de zile de la apariţia primelor discutii despre viitorul standard in online care va lua locul Flash Player, YouTube face primul pas spre renunţarea la ceea ce vreme de mulţi ani a reprezentat un adevarat “calvar” de erori şi incompatibilităţi.

Utilizatorii nu vor simţi o diferenţă foarte mare utilizând serviciul de video streaming YouTube. Practic, in momentul in care se derulează un clip de pe YouTube, standardul HTML5 beneficiază de suportul unui codec VP9 care salvează lăţimea de bandă, timpul de incarcare şi dimensiunea fişierului. Concret, un clip la o calitate mai buna, care necesită o lăţime de bandă mai mare, se va incarcă mai repede atât pe calculator, cât şi pe dispozitivele mobile, se arată in comunicatul de pe Wall Street.

Printre altele, YouTube a anunţat in octombrie anul trecut că ia în considerare introducerea unui serviciu contra cost care să le permită utilizatorilor excluderea reclamelor care rulează pe site, vezi mai multe detalii aici despre acest subiect.

Alte noutăţi venite de la Google este şi faptul că Google Earth Pro este gratuit pentru oricine doreşte să exploreze lumea, vezi aici mai multe detalii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. De mult se preconizase ca flash-ul e pe moarte, pana si Steve Jobs a sustinut prin 2010 ca Flash Player al Adobe nu este stabil si ca nu are viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *