Micul dejun în Jamaica

Jamaica se află în Marea Caraibelor, fiind un stat insular și fostă colonie britanică. Jamaica a fost descoperită de către Cristofor Columb în 1494 și colonizată de spanioli în secolul al XVI-lea prin aducerea sclavilor negri din Africa. Țara a intrat în posesia britanicilor în 1665.

Tradiția culinară jamaicană se împarte între obiceiurile autohtone și cele împrumutate de la popoare precum spaniolii, britanicii, africanii, indienii și chinezii, care au locuit pe această insulă de-a lungul istoriei sale îndelungate. Bucătăria jamaicană include și multe alimente care au fost aduse pe insulă de toate aceste nații, și nu crescute local.

Fiind o destinație turistică foarte populară printre turiști, Jamaica își așteaptă vizitatorii cu preparate delicioase pe tot parcursul anului, iar micul dejun nu face excepție de la regulă. Un mic dejun tradițional include o varietate mare de preparate, dintre care cele mai cunoscute sunt ackee și peștele sărat, adică mâncarea națională din Jamaica.

Ackee este un fruct care, atunci când este gătit, oferă o aromă și o consistență asemănătoare unei omlete. Alături de carnea de pește sărată, ackee reprezintă una dintre cele mai delicioase preparate din întreaga regiune a Caraibelor.

Mai poți întâlni la micul dejun și callaloo, o legumă autohtonă cu frunze gătită cu ceapă și usturoi, asemănătoare la gust cu spanacul.

Ciocolata caldă jamaicană este cea mai des întâlnită băutură la micul dejun, fiind savurată cu poftă de toți turiștii care au ocazia de a o gusta.

foto

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here