Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
cluj
cluj

10 clujeni pot petrece o noapte în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

10 clujeni pasionați de artă au ocazia de a petrece o noapte în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, cu ocazia ediției din acest an a Festivalului European „Noaptea Muzeelor”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 mai.

Muzeul de artă din Cluj-Napoca a decis să ofere o experiență unică iubitorilor de artă. Astfel, în premieră pentru Noaptea Muzeelor, în acest an, 10 iubitori de artă vor avea unica ocazie de a participa la un tur ghidat condus chiar de autorul expoziției „A Full Rotation of the Moon”, Marius Bercea. Acesta din urmă este unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai noului val de pictori ai Școlii de la Cluj. La final, cei zece norocoși vor înnopta în muzeu, la fel cum se întâmplă în alte mari incinte expoziționale precum Smithsonian Museum Washington DC, The American Museum of Natural History New York, Tate Britain London și multe altele. Inițiativa realizării acestui eveniment aparține Centrului Cultural Clujean, cu scopul de a apropia publicul de artiștii contemporani și de incintele muzeale.

Cină la muzeu, alături de artist

Accesul celor 10 norocoși în muzeu se va realiza la ora 1 dimineața, vor servi o cină târzie alături de Marius Bercea și vor porni apoi într-un tur ghidat special conceput pentru ei, având mereu oportunitatea de a discuta liber despre picturile și activitatea artistului. La finele programului special, care va dura circa 2 ore, cei 10 participanți vor avea șansa să doarmă într-una dintre camerele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului, fostul palat al Familiei Banffy. Pentru buna desfășurare a acestei activități participanții vor fi sfătuiți să-și aducă saci de dormit de acasă pentru a putea înnopta în condiții decente în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Cei 10 participanți vor fi aleși de un juriu format din reprezentanții CCC și ai Muzeului de Artă până vinerea viitoare dintre persoanele care se vor înscrie pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Clujean.

Marius Bercea este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca unde s-a stabilit și de unde lucrează în continuare. Operele sale au fost expuse în marile galerii și muzee ale lumii din Londra, New York sau Sao Paolo. Aceasta este prima sa expoziție din Cluj-Napoca.

Pentru ediția din anul 2017 a Festivalului European „Noaptea Muzeelor”, ce va avea loc sâmbătă, 20 mai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca pregătește un program de expoziții care dorește să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci și creațiile artiștilor contemporani.

Cover -
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *