logo
Search
Generic filters
Exact matches only

7 zile de muzică și activități interactive la Jazz in the Park

Timp de șapte zile, în perioada 29 iunie și 5 iulie, clujenii vor avea parte de muzică jazz, petreceri și multe activități interactive în cadrul celei de-a 3-a ediții a festivalului Jazz in the Park.

Cea de-a treia ediție a festivalului vine cu noi provocări. Astfel, începând din acest an a fost creat un fond al festivalului din care vor fi susținute diverse proiecte culturale cu caracter artistic, desfășurate în spațiul public din oraș.

O altă noutate a festivalului din acest an este organizarea unui concurs de proiecte prin care clujenii sunt provocați să prezinte locuri frumoase din oraș. Cele mai bune proiecte vor fi recompensate cu premii în bani.

„S-a spus despre Jazz in the Park, după prima ediție, că a redat clujenilor Parcul Central. Și, pentru că ne-a plăcut cum a prins viață acest loc din inima orașului, ne-am gândit că mai sunt și alte zone frumoase din Cluj care pot fi promovate. Așa s-a născut ideea concursului de proiecte Jazz in the Park, prin care vrem să provocăm oamenii cu inițiativă din comunitate să ne arate locuri frumoase din oraș. Și, pentru că ne plac muzica și cultura, vom susține prin Fondul Jazz in the Park (n.r. format din donații) proiecte culturale cu caracter de intervenție artistică în spațiul public”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Mai multe locații

Dacă primele două ediții ale festivalului au fost organizate doar în Parcul Central, anul acesta Jazz in the Park se extinde cu încă trei locații locații. Astfel, scenele festivalului vor fi amplasate în Parcul Central, Plaja Grigorescu, Colin’s Gastropub și Opera Maghiară.

„Este natural pentru un organizator de evenimente să-și dorească un proiect tot mai mare și mai complex. Pentru ediția a treia nu numai că vom folosi aproape în întregime Parcul Central, dar vom organiza concerte și în alte 3 locații din oraș. Din dorința de a nu suprapune prea multe activități, le-am dispus pe parcursul unei săptămâni întregi”, a mai adăugat Alin Vaida.

Printre cântăreții și formațiile care vor urca pe scenele celei de-a treia ediții a festivalului Jazz in the Park se numără: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion și Nuages Quartet. De asemenea, Opera Maghiară din Cluj va fi gaza a două concerte speciale din cadrul festivalului. Este vorba despre concertul „When Classic Meets Jazz” susținut marți, 30 iunie de la ora 20.00, de pianist clujean Bogdan Vaida și spectacolul muzical „Florin Niculescu și invitații săi prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli” va avea loc joi, 02 iulie, de la ora 20:00.

Accesul la evenimentele din cadrul Jazz in the Park este gratuit, excepție făcând concertele găzduite de Opera Maghiară, unde participarea se poate face doar pe bază de bilete.

Activități și evenimente interactive în Parcul Central

În afara concertelor, în cadrul festivalului Jazz in the Park, în perioada 3-5 iulie, în Parcul Central se vor desfășura și diverse activități și evenimente interactive.

Pe lângă zonele dedicate muzicii, festivalul va întâmpina clujenii cu numeroase activități și spații: expoziții de artă, spații pentru citit, un meeting point pentru bicicliști, o zonă de joacă pentru copii. De asemenea, Jazz in the Park va găzdui, ca și în anii precedenți, un mare târg de artizanat și terase ale celor mai tari localuri din Cluj.

De asemenea, tot în cadrul festivalului, în Parcul Central, se vor desfășura și câteva proiectele culturale precum: salonul de carte Bookfest Estival, Biblioteca Deschisă a British Council și Zilele Porților Deschise la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *