logo
Search
Generic filters
Exact matches only

A fost pus în circulație primul troleibuz mov din oraș

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a pus în circulație marți, 7 iunie 2016, primul troleibuz mov de ultimă generație din oraș, din cele 20 de astfel de mijloace de transport public achiziționate de administrația locală.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, printr-o filmare publicată pe pagina sa oficială de Facebook.

Astăzi (nr. 7 iunie 2016) avem primul troleibuz care va fi dat în circulație (…) Este producție românească și are o capacitate de 160 de locuri din care 42 pe scaune. Sunt troleibuze de ultimă generație, cu toate dotările de rigoare, de la aer condiționat, camere de luat vederi, podeaua joasă, scaune confortabile, computer de bord și le vor regăsii pe străzile Clujului”, a declarat Emil Boc.

Conform sursei citate, în total, în oraș vor circula 20 de troleibuze noi, de culoare mov, dintre care 12 vor fi puse în funcțiune treptat până la sfârșitul acestui an, iar restul de 8 astfel de mijloace de transport în comun urmând să fie achiziționate și puse în circulație anul viitor. Următoarele 4 troleibuze vor ajunge la Cluj-Napoca în luna august.

Cele 20 de troleibuze moderne sunt achiziționate de Primărie de la compania de la Astra Vagoane Arad pe baza contract cadru pe 2 ani. Valoarea unui troleibuz este de 475.000 de euro, jumătate din bani provenind de la administrația locală, iar cealaltă jumătate din fondurile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Licitație pentru autobuze electrice

Potrivit directorului CTP Cluj Liviu Neag, în luna iulie a acestui an va fi demarată și licitația pentru achiziționarea autobuzelor electrice, după ce Primăria a demarat procedura pentru cumpărarea acestora din fonduri elvețiene, contractate de municipalitatea clujeană.

Vom avea în iulie (n.r anul curent) licitația pe achiziția autobuzelor electrice. Autobuzele vor veni, cel mai probabil la sfârșitul anului sau începutul anului viitor”, a declarat la rândul său Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Reînnoirea parcului auto al Companiei de Transport Public (CTP) Cluj va mai include și achiziția a încă 17 tramvaie noi. Banii necesari pentru cumpărarea acestora vor provenii dintr-un credit de 20 de milioane de euro ce va fi contractat de CTP.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *