Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Benedikt Jahnel susține un concert de jazz, în premieră, la Cluj-Napoca

Benedikt Jahnel, unul dintre cei mai rafinați pianiști de jazz ai noului val european, va concerta în premieră în România, la Cluj-Napoca, la Sala Radio Cluj (str. Donath, nr. 160). Clujenii pasionați de acest gen muzical sunt așteptați duminică, 21 februarie, de la ora 19:00, să asiste la concertul talentatului interpret și compozitor de jazz.

Amatorii de jazz vor găsi în muzica lui Jahnel conexiuni cu alți contemporani de renume. Cunoscătorii lui Nik Bartsch vor descoperi în muzica lui Jahnel construcția ritmică riguroasă. Spre deosebire, însă, de pianistul elvețian, un as al ritmului, Benedikt Jahnel își conduce muzica după melodie. Fanii lui Esbjorn Svensson vor regăsi în solo-urile lui Jahnel ceva din riff-urile și groove-ul suedezului. În fine, iubitorii muzicii lirice a lui Helge Lien vor descoperi imagini pline de poezie și culoare, creând un spațiu propriu, unic, original.

În concertul său de la Cluj-Napoca, Benedikt Jahnel va fi însoțit de Jonbas Burgwingel la percuție și de Henning Sieverts la contrabas.

După concertul din inima Ardealului, luni, 22 februarie, trio-ul va încânta și publicul bucureștean, la sala Elvira Popoescu (Bd. Dacia 77).

Cine este Benedikt Jahnel?

Benedikt Jahnel este german bavarez, născut în Franța. A fost inițiat în jazz de profesorul său român, Horia-Dinu Nicolaescu. Este membru fondator al trupelor MAX.BAB și CYMINOLOGY, și de câțiva ani a intrat în prima divizie a marilor pianiști europeni de la casa ECM, cu trio-ul care îi poartă numele.

Benedikt Jahnel este în același timp doctor în matematică și lucrează ca cercetător la Institutul WIAS din Berlin.

Îmi iubesc ambele meserii şi m-aş simţi pustiit dacă ar trebui să renunţ la vreuna dintre ele. Vorbim, deci, de o armonie. Matematica mă ajută să dispun de multă gândire abstractă, pe care o inserez în muzica mea, în compoziţiile mele, fapt ce le deosebeşte de ale altora. Conflictul, singurul care există, este cel legat de timp. Ambele profesii sunt şi cronofage, şi energofage. Să te ocupi şi de muzică, şi de matematică în egală măsură poate fi, din când în când, o adevărată provocare”, spune Benedikt Jahnel.

Reprezentația în premieră pentru România a concertului cu Benedikt Jahnel Trio – „Piano Equilibrium” este organizată de Jazz Fan Rising, prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștiilor pe care îi aleg prin vot democratic.

Biletele la concert pot fi cumpărate de pe Event Book (cu opțiune print-at-home), de pe Bilete Master  sau de la casieria Teatrului Național din Cluj.

Cover -
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări