Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
biblioteca
biblioteca

Bibliotecă internațională pentru copii, deschisă în premieră în Cluj

 

Prima bibliotecă internațională pentru copii din Cluj a fost înființată printr-un parteneriat între Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și Royal School in Transylvania. Acest parteneriat va permite copiilor să împrumute cărți în diverse limbi străine.

Această bibliotecă, deși se află într-o școală privată, va fi deschisă publicului larg și reprezintă primul proiect realizat în cadrul unui parteneriat public-privat pe care îl realizează o bibliotecă publică din România, conform directorului Bibliotecii Județene Cluj, Sorina Stanca.

„Încercăm o deschidere cât mai mare către comunitate și astfel am ajuns să gândim împreună acest proiect și care va oferi șansa copiilor care studiază acolo, dar și celor care locuiesc în apropiere, de a ajunge la documentele din bibliotecă și la toate condițiile tehnice care sunt acum la modă în bibliotecile din întreaga lume. Vom derula acolo proiecte pentru comunitate. Acesta este primul parteneriat public-privat al unei biblioteci publice”, a declarat Sorina Stanca, directoarea Bibliotecii Județene din Cluj.

Această bibliotecă pentru copii va avea, la început, o bază de câteva mii de cărți, în mai multe limbi de circulație internațională, însă vor fi organizate și evenimente prin care oamenii să fie încurajați să doneze cărțile de care nu mai au nevoie.

Un asemenea eveniment — o serie de dezbateri care au ca temă educația și conceptul de leadership — va avea loc joi după-amiază, iar în pauzele dintre acestea vor avea loc interpretări ale unor arii celebre din opere. Spectatorii la acest eveniment sunt rugați să aducă, alături de invitația sau biletul de intrare, o carte pe care să o doneze bibliotecii.

Biblioteca internațională pentru copii va funcționa în sediul Royal School in Transylvania. La conferința organizată joi la sediul Bibliotecii Județene au mai participat Erika Hristea, președintele Fundației School For Europe, diplomatul american Carl Siebentritt, fostul șef al Biroului Ambasadei SUA la Cluj-Napoca, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleolgu și Julian Hingely, directorul Royal School in Transylvania.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *