logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Campanie pentru transportul cu bicicleta spre serviciu la Cluj

Asociația JCI Cluj și Registrul de Biciclete lansează o invitație eco pentru toți clujenii: mergeți spre serviciu cu bicicleta, măcar o zi pe săptămână. Primul apel a fost lansat joi, 2 iunie, însă inițiatorii campaniei își propun să-i aducă pe clujeni pe două roți toată luna iunie, în cadrul proiectului Bike2Work.

Asociația JCI Cluj și Registrul de Biciclete își propun astfel să-i determine pe clujeni să redescopere mersul pe două roți.

Dorim să mobilizăm cetățenii orașului Cluj-Napoca să vină la serviciu cu bicicleta, pentru a demonstra că nu e chiar atât de imposibil, obositor, periculos sau incomod pe cât se crede. Și simultan, vrem să contribuim la rezolvarea problemelor care îi țin departe de acest mijloc de transport. Vrem să-i scoatem de pe patru roți pe doar două, măcar o dată pe săptămână. Vom face ziua de joi – zi de mers cu bicicleta la serviciu”, anunță echipa Bike2work Cluj.

Proiectul Bike2Work, inițiat de JCI și derulat împreună cu Registrul de Biciclete, chiar asta își propune, să ajute la transformarea Clujului într-un oraș mai prietenos cu bicicliștii.

Dăm startul mișcării noastre joi, în 2 iunie. În intervalul orar 8:00 – 10:30, vă așteptăm cu entuziasm și cu endorfine pe pistele de biciclete, să ne întâlnim în drumul nostru spre job. Vino să susținem comunitatea Bike2Work Cluj și să facem biciclitul către serviciu un obicei clujean”, declară echipa proiectului.

Inițiatorii proiectului își propun să-i aducă pe clujeni pe două roți toată luna iunie, în 2, 9, 16 și 23 iunie, iar la finalul lunii bicicliștii vor primi produse dragi lor și o bicicletă.

Cum puteți susține Bike2Work Cluj?

Potrivit inițiatorilor campaniei de mers cu bicicleta la serviciu, cei care doresc să participe și să susțină aceasta campanie o pot face prin următoarele metode:

  • Postând minimum o poză cu ei și biciclete lor, dimineața în drum spre job
  • Postând traseul spre serviciu: Pornire → Destinație și distantă (ex. Mănăștur -Câmpului -> The Office, 5.1 km*/folosiți google maps)
  • Adăugând pozei hashtag-ul: “#bike2workCluj”

Asociația JCI Cluj este o filială locală a Junior Chamber International (JCI), cea mai mare organizație pentru lideri si antreprenori din lume. În prezent, aceasta are sedii în 115 țări, în 6.000 de comunități locale și are peste 200.000 de membrii, la nivel mondial.

Ce este Registrul de Biciclete?

Registrul de Biciclete este un proiect prin care se dorește ținerea evidenței tuturor bicicletelor din România, pe baza seriei acestora. Proiectul urmărește să strângă în jurul său o comunitate a bicicliștilor care să participe la diverse evenimente și să reacționeze atunci când o bicicletă este furată.

Pe site-ul Registrului de Biciclete proprietarul îşi creează un cont şi își înregistrează bicicleta, completând câteva câmpuri: marca, modelul, seria de cadru, culoarea şi o scurtă descriere a bicicletei și încarcă câteva poze cu respectiva bicicletă pentru a putea avea o dovadă în plus că bicicleta îi aparține.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *