Search
Generic filters
Exact matches only

Ce așteptări să ai de la o pensiune, în funcție de stele

Indiferent de unitatea de cazare la care te uiți, vei găsi mai mult ca sigur review-uri negative, care susțin că aceasta nu își merită stelele, chiar și nejustificat. Este recomandat să nu te bazezi pe acest gen de recenzii atunci când alegi un loc de cazare, pentru că acestea prezintă un caracter extrem de subiectiv și, de cele mai multe ori, fondat doar pe așteptări versus realitate. Ține cont însă de toate informațiile relevante care îți sunt oferite, atât de pensiune, cât și de oaspeții acesteia, pentru a-ți forma o părere înainte să faci rezervarea.

Pensiune de 2 stele

Orice pensiune de 2 stele trebuie să aibă unitatea curată, intrările în camere și în băi trebuie să fie directe, nu prin alte încăperi în care există oaspeți. Totodată, acestea trebuie să dețină un spațiu desemnat pentru servirea mesei, mobilat corespunzător. În camere, acest tip de pensiuni trebuie să aibă maxim 3 locuri per cameră, în timp ce grupul sanitar (baia) nu este obligatoriu să fie în interiorul camerei. Pentru aceasta este nevoie ca o baie să deservească maxim 10 oaspeți. Mobilierul existent în cameră trebuie să conțină pat (echipat complet, cu saltea și așternuturi), masă și scaune, cuier și dulap, dar și o veioză la capătul patului. O pensiune de 2 stele este obligată să ofere prosoape oaspeților. Nu este obligatoriu ca o pensiune de 2 stele să aibă televizor instalat în camera de dormit, însă trebuie să aibă unul în camera comună.

Pensiune de 3 stele

În ceea ce privește pensiunile de 3*, acestea trebuie să îndeplinească toate cerințele unei pensiuni de 2*. În plus, acestea trebuie să aibă o curte interioară proprie, cu spații verzi, care să conțină spații de relaxare (precum o masă cu scaune de grădină). Dimensiunea camerelor trebuie să fie puțin mai mare decât la o pensiune de 2*, iar acestea trebuie să aibă baie proprie. Totodată, o pensiune de 3 stele este obligată să aibă o încălzire centrală și o sursă de încălzire atât în camere, cât și în baie. Mobilierul din interiorul camerelor trebuie să fie unul uniform ca stil, compus din aceleași corpuri ca și la o pensiune de două stele, având însă în plus față de aceasta o vază pentru flori. În plus, în bucătărie este necesar să existe vase și ustensile din inox.

Pensiune de 4 stele

Ca și în cazul anterior, o pensiune de 4* înglobează toate cerințele uneia de 3 stele, la care se mai adaugă câteva condiții. În primul rând, o pensiune de 4 stele trebuie să aibă un aspect foarte bun al clădirii, o firmă luminoasă care să indice denumirea și clasificarea unității și o parcare proprie. Sufrageria trebuie să fie dotată cu mobilier de calitate, iar dimensiunea camerelor să fie semnificativ mai mare decât la o pensiune de 2 sau 3 stele. Numărul maxim de persoane într-o singură cameră este 2. Pe lângă mobilierul care trebuie să îndeplinească aceleași condiții precum cel dintr-o pensiune de 3 stele, camerele unei pensiuni de 4 stele trebuie să fie echipate cu televizoare.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *