logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce poți face de Halloween în Cluj-Napoca

Halloweenul, cunoscut și ca sărbătoarea spiritelor, are loc în fiecare an în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. Halloweenul este o sărbătoare americană a cărei tradiție presupune ca oamenii să se costumeze în monștrii sau în diverse creaturi supranaturale, iar copiii să iasă la colindat pentru dulciuri.

Istoria sărbătorii americane vine din Evul Mediu, când oamenii sculptau fețe în dovleci și puneau o lumânare aprinsă în ei pentru a anunța spiritele rele că nu sunt primite în casele lor. Pentru a se asigura că spiritele rele îi vor ocolii, aceștia se costumau pentru a le speria și pentru a le alunga înapoi pe tărâmul lor.

Deși este o sărbătoare americană, Halloweenul a fost preluat și în numeroase alte țări, devenind astfel una din cele mai comerciale sărbători din lume. În România, aceasta este sărbătorită în special de tineri, iar cum în Cluj-Napoca studiază și trăiesc câțiva zeci de mii de tineri, nu este deloc surprinzător ca în oraș să se organizeze numeroase evenimente dedicate acestei sărbători, de la party-uri, la seri tematice sau chiar la concursuri cu tematică de Halloween.

Petreceri de Halloween

Unul din modurile în care poți sărbătorii Halloweenul în Cluj-Napoca este să participi la petreceri tematice, în care costumarea într-un anumit personaj este un accesoriu obligatoriu.

Fie că este vorba de un party cu un singur personaj principal (ex. vampirul), că tematica petrecerii se referă la o anumită perioadă istorică (ex. Evul Mediu) sau că este vorba despre o petrecere și concurs de costume, în Cluj-Napoca ai de unde alege. Astfel, poți participa la una dintre petrecerile tematice organizate de Club Empire, Hotel Continental, Club PHI 18, Revolution Club sau Diesel Club, însă lista poate continua.

Iar pentru că o petrecere de Halloween nu poate fi una reușită fără o costumație și un machiaj adecvat, în Cluj-Napoca există câteva firme de închiriat costume pentru carnaval, evenimente și petreceri tematice, printre care amintim doar: Meryland, Fitzzy Party, Adela Fashion, Costume carnaval Cluj sau Fabrica de Magie (magazin online). În ceea ce privește machiajul pentru petreceri, dacă nu ai talent la desen, poți apela la persoane care realizează „face and body painting” (desene pe față și pe corp).

Jocuri de evadare

Dacă nu ești o persoană petrecăreață, însă vrei să sărbătorești Halloweenul într-un mod mai apare, poți să îți convingi prietenii să participați la un joc de evadare. Jocurile de tip „escape room/evadare” presupun evadarea dintr-un spațiu închis, cu ajutorul unor indicii sau prin soluționarea unor task-uri și puzzle-uri.

Tinerii din Cluj-Napoca adoră aceste jocuri motiv pentru care, în ultimii ani, numărul spațiilor unde se poate juca acest tip de joc de evadare a crescut semnificativ. Astfel, poți alege între „The Dungeon” („The Experiment” – care spune povestea Savantului Nebun și „The Secret” – care spune povestea unui conte transilvănean fugar); „Para Park” („Pasajul Nr. 9” – o incursiune în pasajele misterioase care leagă pivnițele din centrul Clujului, „Garsoniera Nr. 13” – care ascunde o relație de vecinătate otrăvită de certuri aprinse sau „Crime Scene ’95” – în care se încearcă dezlegarea misterului unei crime oribile); „The Museum”, povestea paznicului unui muzeu sau „Panic Room”, o poveste conturată în jurul Fluierului de aur, o comoară prețioasă furată din Europa și adusă în America în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial.

Halloween în Pădurea Hoia

De Halloween nu puteau lipsi nici activitățile din Hoia, „pădurea bântuită a Clujului”. Astfel, în seara de 31 octombrie, aici vor fi organizate patru activități prin care se va celebra această sărbătoare. Este vorba despre o sesiune de jocuri ale copilăriei („De-a v-ați ascunselea”, „Frunza”, „Țară, țară vrem ostași” și altele), un concurs de costume de Halloween, un concurs strategic de capturare a steagului și o sesiune de vizionare de filme horror.

Deci, dacă te decizi să sărbătorești Halloween-ul în Cluj-Napoca, ai la dispoziție numeroase moduri de a face acest lucru.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *