logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai frumoase concerte dedicate sărbătorilor de iarnă din Cluj-Napoca

Așa cum ne-am obișnuit deja, în luna decembrie clujenii vor avea parte de câteva concerte extraordinare dedicate sărbătorilor de iarnă: Crăciunul și Anul Nou.

Astfel, la Cluj-Napoca vor ajunge cântăreți și orchestre celebre, cunoscute la nivel internațional, dar și artiști naționali și locali, care, prin spectacolele lor, vor încerca să le inspire locuitorilor orașului spiritul acestor sărbători. În cele ce urmează vă prezentăm o listă cu cele mai frumoase concerte dedicate sărbătorilor de iarnă din Cluj-Napoca

Ave Maria (8 decembrie)

Celebra soprană Tarja Turunen va susține primul său concert în Cluj-Napoca. Spectacolul dedicat sărbătorilor de iarnă „Ave Maria” va avea loc marți, 8 decembrie, de la ora 20:00, la Opera Naţională Română.

Publicul clujean este invitat să se lase fermecat de un show unic, de înaltă calitate artistică, o infuzie fină de magie a sărbătorilor de iarnă. Prin spectacolul de excepție „Ave Maria”, Tarja aduce mai aproape de magia Crăciunului.

Sinatra 100 (8 decembrie)

Cea de-a doua ediție a evenimentului muzical Christmas Jazz Day îi este dedicată Frank Sinatra, în acest an sărbătorindu-se 100 de ani de la nașterea cunoscutului cântăreț. Concertul de la Cluj-Napoca este susţinut de Gabriel Farkas & Bând şi Gaio Big Bând, pe data de 8 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților.

„Have Yourself A Merry Little Christmas”, „Jingle Bells”, „White Christmas”, dar şi „New York, New York”, „My Way”, sunt doar câteva din piesele retrăite la Cluj într-un concert special de Crăciun pe note de jazz şi farmecul lui Sinatra.

Best of Vienna (14 decembrie)

Melomanii clujeni vor avea parte în luna decembrie de un concert extraordinar, susținut de o celebră orchestră cunoscută la nivel internațional. Johann Strauss Ensemble va susține un nou concert, pe data de 14 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Național din Cluj-Napoca.

Clujenii vor putea asculta Strauss şi se vor putea lăsa purtați pe valurile Dunării Albastre de către orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble, condusă cu maiestuozitate de bagheta dirijorului Russell McGregor. „Dorim ca evenimentul nostru dedicat Crăciunului să fie unic, să vă facă în fiecare an să veniți cu plăcerea şi curiozitatea de a vedea şi ascultă un nou concert de calitate presărat cu multe surprize”, transmit membrii orchestrei vieneze.

Concert de colinde Ștefan Hrușcă (17 decembrie)

Așa cum ne-am obișnuit, în apropierea Crăciunului în Cluj-Napoca va avea loc un concert de colinde susținut de Ștefan Hrușcă. În acest an, cântărețul român îi va colinda pe clujeni la Casa de Cultura a Studenților, în seara de 17 decembrie, de la ora 19.00.

Din repertoriul concertului fac parte colinde celebre precum „Florile dalbe”, „Trei păstori”, „Afară ninge liniștit”, „Linu-i lin”, „Sfântă-i sara de Crăciun”, „Rugă pentru părinţi”, dar și multe altele.

Concerte de Crăciun (16 și 18 decembrie)

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca a pregătit și ea două concerte extraordinare dedicate sărbătorilor de iarnă.

Primul dintre ele este spectacolul de colinde „Scrisori muzicale pentru Moș Crăciun”. Acesta va avea loc miercuri, 16 decembrie și va fi interpretat de corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Din repertoriul concertului vor face parte colinde și cântece de stea.

Cel de-al doilea spectacol muzical dedicat sărbătorilor de iarnă este concertul vocal-simfonic „Poveşti de Crăciun”. Acesta va avea loc vineri, 19 decembrie și va fi susținut de corul de femei şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”, care vor interpreta opera Spărgătorul de nuci, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Ambele spectacolele vor avea loc în Aula Colegiului Academic al UBB Cluj, de la ora 19.00.

Wien World Wide (28 decembrie)

În ultima săptămână din anul 2015, Filarmonica de Stat „Transilvania” invită clujenii să asiste la concertul extraordinar de Anul Nou „Wien World Wide”. Spectacolul muzical va avea loc luni, 28 decembrie, de la ora 19.00, în Aula Colegiului Academic al UBB Cluj și va fi interpretat de orchestra și corul filarmonicii clujene, sub bagheta dirijorului elvețian Giovanni Bria. În programul serii se vor regăsii lucrări de Johann Strauss, Josef Strauss, Edward Strauss, Hans Christian Lumbye, Jacques Offenbach, Dmitri Şostakovici şi alţii.

Alături de acestea, în perioada 1 – 26 decembrie 2015, pe scena amenajată în Piața Unirii vor avea loc concerte și spectacole cu tematică de iarnă. În plus, în apropierea Crăciunului vor fi organizate concerte de colinde și în centrele comerciale din oraș.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *