Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cluj Napoca se află pe lista finaliștilor pentru Capitala Culturală Europeană 2021

Clujul este unul dintre cele patru orașe selectate pentru faza finală a competiției care va desemna Capitala Culturală Europeană 2021, a anunțat, vineri, președintele juriului, Steve Green, într-o conferință de presă.

Alături de Cluj, pe „lista scurtă” au mai intrat București, Baia Mare și Timișoara.

„Suntem în finală, împreună cu Timișoara, București și Baia Mare!!!! Felicitări tuturor candidaților și vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi. Vom reveni cu un comunicat de presa”, au scris pe pagina oficială de Facebook responsabilii de candidatura Clujului.

Rarița Zbranca, unul dintre experții culturali care au pregătit candidatura Clujului, a declarat pentru Transilvania Reporter: „Sunt foarte fericită. Am muncit atât de mult și, mai ales, atât de mulți, și am investit cu toții atât de multă dorință de a contribui la a construi ceva ce, în afara unei mobilizari comune, nu s-ar putea face, încât acest moment e necesar pentru a legitima că suntem pe drumul bun. Mă bucur ca juriul a apreciat calitatea muncii și a procesului. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit cu noi și au crezut în noi”.

Rarița Zbranca a mai declarat că nominalizarea orașului Baia Mare este percepută ca o surpriză, dar și că regretă faptul că nu a fost nominalizat Sfântu Gheorghe.

În prima fază, 14 orașe și-a depus candidaturile pentru obținerea statutului de CCE 2021: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara.

Membrii juriului care au evaluat candidaturile au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor. De asemenea, Ministerul Culturii a numit doi experți, care au fost agreați de Comisia Europeană. Cei doisprezece experți care au evaluat candidaturile orașelor sunt: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Zlic Fiser.

Cover -
Picture of Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări