logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clujul are cei mai mulți profesori titulari din țară

Aproape jumătate dintre profesorii clujeni care au susținut examenul pentru titularizare au obținut medii peste nota 7, necesară pentru titularizarea pe perioadă nedeterminată, conform rezultatelor transmise de Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj, acesta fiind cel mai ridicat procent la nivel național.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Cluj, rezultatele examenului de titularizare, înainte de contestații, arată că 492 din 1.033 de candidați au obținut note peste 7, iar cinci dintre aceștia au fost notați cu 10, numărul profesorilor care au obținut nota maximă fiind mai mic decât la examenul de titularizare din anul trecut, când 11 profesori au primit 10

În judeţul Cluj, din totalul de 1.033 de candidați, 492 au obținut note peste 7, iar 847 peste 5. Un număr de 79 de note sunt între 9 şi 10, cele mai multe fiind obținute de profesorii de matematică (12), profesorii pentru învățământ primar (12) şi profesorii de limba şi literatura română (10). Cinci dintre candidații clujeni au reușit să obțină nota maximă, 10, din care doi profesori de Limba şi literatura română, doi profesori de Religie ortodoxă şi un profesor de Biologie”, conform unui comunicat remis presei de ISJ Cluj.

Rezultatele examenului de titularizare înainte de contestații arată că judeţul Cluj are cel mai ridicat procent al notelor peste 7, şi anume 48%, iar procentul notelor peste 5 este de 82%, cu opt puncte procentuale peste cel înregistrat la nivelul întregii țări, se arată în comunicatul ISJ Cluj.

Profesorii care au obținut medii peste nota 7 la examenul de titularizare vor avea dreptul să opteze pentru un post pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniversitar. De asemenea, cadrele didactice care au obținut peste media 5 vor putea opta pentru un post de profesor suplinitor, post valabil pe o perioadă de un an, urmând ca anul viitor aceștia să susțină din nou examenul de titularizare.

Potrivit ISJ Cluj, contestațiile pentru probele scrise ale examenului de titularizare se pot depune luni, până la ora 21:00, şi marți, până la ora 15:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate vineri.

La examenul de titularizare din 2014 au fost înscriși 1.130 de candidați din județul Cluj. Dintre aceștia, mai mult de jumătate au obținut nota 7, nota minimă pentru ocuparea unui post în învățământ pe perioadă nedeterminată. 11 din ei au reușit să obțină nota maximă, 10. Astfel, 627 de note au fost peste 7 (55,48 la sută), în vreme ce 962 de note sunt peste 5 (85,13 la sută).

73,85%, rata de promovare la nivel național

Potrivit Ministerului Educației şi Cercetării Științifice, la nivel național rata de promovare (cel puţin nota 5) la concursul de titularizare în învățământ este de 73,85% înainte de contestații, 40 de candidați au obținut nota 10 la proba scrisă, iar 7.649 (37,55%) au între 7 şi 10.

După proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante şi rezervate din învățământul preuniversitar au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.570 de candidați, dar 92 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.