logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Compania germană Henschel GmbH va deschide o fabrică la Cluj

Societatea germană Henschel GmbH, specializată în fabricarea de componente mecanice pentru mașinile pe șine, va deschide o fabrică în Parcul Teratom III din Jucu, conform unui anunț făcut de Consiliul Judeţean Cluj.

Contractul cu noul investitor german a fost semnat marți, 7 iulie 2015, de către președintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan și conducerea Tetarom S.A, pe de-o parte și reprezentanții societății Henschel GmbH: Matthias Thomas Henke – proprietar şi asociat unic, Rudy Thema – directorul Henschel RO SRL şi Hannelore Ileşan – consilier de investiții pentru România, pe de altă parte.

Potrivit unui comunicat remis presei de către Consiliul Județean Cluj, obiectul contractului îl reprezintă constituirea, în favoarea SC Henschel RO SRL a unui drept real de superficie asupra unei parcele de teren în suprafaţă utilă de 3, 6 hectare, pentru construirea şi operarea investiţiei, pe o durată de 40 de ani, cu opţiunea prelungirii, precum şi administrarea infrastructurii necesare funcţionării şi exploatării investiţiei.

„Mă bucură extrem de mult faptul că, la finalul a circa șase luni de discuții şi negocieri, începute încă din perioada în care eram consilier judeţean, am semnat contractul cu reprezentanţii companiei Henschel RO SRL, referitor la investiţia pe care dânşii urmează să o dezvolte în Parcul Industrial Tetarom III. Este vorba de o investiţie în valoare de peste 10 milioane de euro, pentru început, şi care va crea, de asemenea, minim 100 de locuri de muncă. Dincolo de valoarea în sine a investiţiei şi de contribuţia ei la dezvoltarea economico-socială a judeţului, acest contract are valoarea unui mesaj mai mult decât pozitiv menit să atragă noi investitori în judeţul nostru, reconfirmând Clujul ca şi locaţie ideală pentru investiţii”, a afirmat Mihai Seplecan, președintele Consiliului Judeţean Cluj.

În prezent Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu are ca şi clienţi companii precum: De’Longhi SRL, Robert Bosch SRL, Transcarpatica SA, Karl Heinz Dietrich International Exped SRL, Imperial SRL, Star Storage SRL și Contrast Import Export SRL, cu un număr total de cca. 2 100 de angajaţi.

Studenții de la UTCN, viitori angajați ai Henschel GmbH

La rândul său, Matthias Thomas Henke a precizat că la Jucu se vor produce elemente mecanice pentru cutii de transmisie pentru tot ceea ce înseamnă transport pe șine.

Reprezentanții firmei germane au precizat că urmăresc să angajeze ingineri, fiind interesați de inginerie mecanică şi mecatronică, precum şi de ingineria materialelor. În acest sens, aceștia au avut deja întâlniri cu reprezentanții Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cu care au semnat un parteneriat.

„Decizia Henschel GmbH de a investi la Cluj survine facilităților care ne-au fost puse la dispoziție şi, în general, disponibilității totale cu care ne-a întâmpinat președintele Consiliului Judeţean. De altfel, domnia sa ne-a sprijinit încă de la început, din perioada în care era consilier județean, suportul domniei sale reprezentând unul dintre cele trei mari motive care ne-au făcut să optăm pentru a investi în Cluj. Atuurile pentru care am ales Clujul au fost şi forța de muncă înalt calificată, absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, infrastructura locală, în special cea de transport aerian şi, nu în ultimul rând, facilitățile oferite potențialilor investitori de către Parcul Industrial Tetarom. Pentru început, preconizăm că vom angaja mai mult de 100 de persoane la Cluj, fără a ne opri însă aici”, a precizat Matthias Thomas Henke.

Societatea germană Henschel GmbH, cu o tradiție de peste 200 de ani pe piața din Germania, este specializată în fabricarea elementelor mecanice de transmisie pentru mașinile pe șine – tramvai, metrou, tren.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *